TILANNEHUONE

Ghana haastoi Portugalin täysillä – Ronaldo veti rankkarin

24.11.2022 20:03

Ghana haastoi Portugalin täysillä – Ronaldo veti rankkarin

Ronaldo oli näkyvästi esillä MM-avauksessa Ghanaa vastaan.©AOP

Jalkapallon MM2022

Portugalin MM-avaus Ghanaa vastaan toi supertähti Cristiano Ronaldon kentälle yleisön eteen ensimmäistä kertaa sitten Manchester United -saagan. Muu hässäkkä unohtui kuitenkin ottelussa. Altavastaaja Ghana ei luovuttanut, vaan yllätti toisella puoliajalla kahdesti. Ottelu päättyi silti Portugalin voittoon 3-2 (0-0).

Ronaldo kipparoi Portugalin joukkuetta ja otti vahvasti roolia hyökkäyksessä. Palloa myös pelattiin hanakasti hänelle.

Ketään ei yllätä, että pallonhallinta oli ottelussa Portugalilla. Vaikka Portugali hallitsi peliä, oli Ghanan puolustus tiivistä ja ottelun edetessä Portugalin oli hankalaa rakennella sen ohi menestyksellä. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Ghana ei laukonut kertaakaan kohti maalia ensimmäisellä jaksolla.

Toisen jakson 55. minuutilla Ghanan Mohammad Kudus tykitti lopulta hieman ohi maalin.

63. minuutilla Ronaldo vedettiin kyseenalaisesti kumoon, mutta pallo vietiin pilkulle. Tilannetta ei tarkastettu VARilta. Ronaldo veti pallon varmasti maaliin.

73. minuutilla tapahtui sensaatio. Portugalin puolustuksen pettäessä Ghana iski ottelun 1-1:een. Osuman iski Andre Ayew.

Portugali lopetti Ghanan juhlat lyhyeen. Ensin 78. minuutilla Joao Felix iski Portugalin 2-1-johtoon Bruno Fernandesin syötöstä ja heti perään Fernandes syötti vielä Rafael Leaolle, joka iski numerot jo 3-1:een.

Eikä tässä vielä kaikki. Portugalin puolustus petti vielä uudelleen 89. minuutilla ja Ghanan Osman Bukari kavensi ottelun 3-2:een. Ronaldo katsoi sitä maalia äimistyneenä jo vaihtopenkiltä. Hänestä tuli ensimmäinen pelaaja joka on tehnyt maalin viidessä eri MM-turnauksessa.