Giroud sivusi maalennätystä Ranskan karkeloissa

22.11.2022 23:00

Olivier Giroud oli juhlittu sankari tiistaina @ AOP

Jalkapallon MM2022

Olivier Giroud nousi Ranskan sankariksi, kun vuoden 2018 maailmanmestarijoukkue aloitti mestaruuden puolustamisen 4-1 (2-1) -voitolla Australiasta.

Australia meni ottelussa yllätysjohtoon Craig Goodwinin osumalla 9 minuutin pelin jälkeen, mutta Ranska käänsi ottelun ylösalaisin jo ensimmäisellä jaksolla. Adrien Rabiot tasoitti ensin 27. minuutilla ja Giroud siirsi Les Bleusin johtoon viittä minuuttia myöhemmin. Esityön Giroudin maaliin teki Rabiot.

Kylian Mbappé lisäsi Ranskan johtoa 68. minuutilla. Kolmea minuuttia myöhemmin PSG:n tähtihyökkääjä keskitti vasemmalta laidalta rangaistusalueen sisälle, josta Giroud pukkasi loppunumeroiksi 4-1. Maali oli Giroudin 51:s maali Ranskan maajoukkueessa ja hän jakaa nyt Ranskan kaikkien aikojen maaliennätyksen yhdessä Thierry Henryn kanssa.

Ranska hallitsi ottelua selvästi. Se voitti laukaukset 23-4 ja pallonhallinnan 62-38.  Ranskalla oli huippupaikkoja peräti seitsemän ja sen maaliodote oli 4.18. Australialla oli ottelussa yksi huippupaikka ja sen maaliodote oli 0,43 maalia.

Australia säikäytti Ranskaa ottelun alussa, mutta se jäi pahasti ranskalaisten jalkoihin. Toisen jakson merkittävin asia oli 18-vuotiaan Garang Kuolin tuleminen vaihdosta kentälle. Nuorukainen ei ole vieläkään pelannut yhtään ottelua avauksessa miesten tasolla virallisissa otteluissa.