TILANNEHUONE

Glazerit eivät halua myydä ManU:a – kiinnostusta olisi

12.10.2022 15:12

Glazerit eivät halua myydä ManU:a – kiinnostusta olisi

Manchester Unitedin kannattajat eivät fanita seuran omistajia.©AOP

Valioliiga

Britannian rikkaimpiin henkilöihin kuuluva Sir Jim Ratcliffe haluaa yhä jalkapallojoukkueen omistukseensa. Ratcliffe teki tarjouksen Chelseasta viime kesänä, mutta seura myytiin hänen nenänsä edestä amerikkalaiselle Todd Boehlylle.

Ineos Groupin omistava biljonääri, Ratcliffe, on tavannut Manchester Unitedin omistavat Joel ja Avram Glazerin, jotka tekivät hänelle silloin kuulemma selväksi, ettei seura ole myynnissä. Ratcliffe kertoi jo kesällä, että Chelsean lisäksi myös Man United kiinnostaa häntä.

”Glazerin perhe omistaa Manchester Unitedin. Tapasin Joelin ja Avramin. He ovat todella mukavia ihmisiä, todellisia herrasmiehiä.”

”He eivät halua myydä. Jos seura olisi ollut kesällä myynnissä, olisimme varmasti yrittäneet ostaa sen Chelsea-tarjouksen jälkeen. Mutta ei tässä voi jäädä odottelemaan, että jonain päivänä se ehkä myydään”, Sir Jim totesi Financial Times Livessä tiistaina.

Paineita Manchester Unitedin myymiseen tulee ainakin kannattajien puolelta. Kannattajat eivät pidä seuran omistajista ja he ovat järjestäneet marsseja ja tapahtumia Galzereita vastaan. Amerikkalaiset Glazerit ovat omistaneet ManU:n vuodesta 2005. Keskiviikkona brittimediat tiesivät kommentoida, että Galzerien päät ovat ehkä kuitenkin kääntymässä myynnin puolelle – jos hinnasta sovitaan.

Ineos omistaa osan Mercedeksen F1-tallia. Ratcliffen mielestä heidän urheiluportfolionsa huutaa tällä hetkellä jalkapallojoukkuetta. Aiemmin Ratcliffeä on kiinnostanut myös ranskalainen Nice.