TILANNEHUONE

Van Bronckhorstin jalkapallo sopii Kamaralle

19.11.2021 08:23

Van Bronckhorstin jalkapallo sopii Kamaralle

Giovanni van Bronckhorst on Rangersin uusi valmentaja. @AOP

Jalkapallo

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamaran edustama Rangers sai torstaina uuden valmentajan, kun skottiseura nimitti tehtävään Giovanni van Bronckhorstin, 46. Hollantilainen van Bronckhorst seuraa tehtävässä Steven Gerrardia, joka siirtyi Englannin Valioliigan Aston Villan manageriksi.

Van Bronckhorst on omalla peliurallaan edustanut Rangersia kausina 1998-2001, ennen siirtymistään Arsenaliin ja sittemmin Barcelonaan. Valmennuskokemusta van Bronckhorstilla on hollantilaisesta Feyenoordista ja kiinalaisesta Guangzhou City:stä.

Van Bronckhorstin ensimmäinen koetus on sunnuntaina, kun Rangers kohtaa Hibernianin.

Jukka Rönkä: Rangersin managerinvalinta pitää suhteuttaa aina Rangersin kokokoon ja statukseen. Tässä valossa van Bronckhorst on Rangersilta hyvä veto. Hänellä on myös Rangersin entisenä pelaajana parempi suoja kuin monella muulla managerilla. Van Bronckhorstilta löytyy myös näyttöjä, sillä hän luotsasi Feyenoordin 18 vuoden tauon jälkeen Hollannin mestariksi. Suurten seurojen portit eivät ole kuitenkaan hänelle auenneet, mikä kertoo, ettei häntä pidetä vielä raskaimman sarjan managerina.

Van Bronckhorstin jalkapallo on modernia hollantilaista jalkapalloa. Hän peluutti Feyenoordia neljän linjalla, mutta muuten muoto varioitui. Oleellista oli kuitenkin, että van Bronckhorstin tärkeimmät pelaajat ylöspäin olivat keskikentän keskimmäiset pelaajat ja laiturit. Heidän kauttaan kulki valtatie maalipaikoille.

Glen Kamara on varmasti van Bronckhorstin papereissa alleviivattu nimi, mutta Kamara nimi on muidenkin seurojen papereissa alleviivattu. Ei vähiten Aston Villan.