Granlund syötti kaksi tärkeää – Laine kipeänä

06.12.2023 07:10

Mikael Granlund syötti kaksi maalia San Jose Sharksin voittaessa NY Islandersin vieraissa jatkoajalla maalein 5–4 (1–1,0–1,3–2,1–0). Sharks teki kolmannessa erässä kovan nousun ja tasoitti ottelun 4–4:ään tilanteesta 1–4.

Tomas Hertl teki ottelussa uransa kolmannen hattutempun. Hän kantoi joukkuettaan iskemällä myös tärkeät 3–4-osuman, sekä ottelun jatkoajalle vieneen tasoitusmaalin. Sen syötti Granlund. Suomalaishyökkääjä syötti myös William Eklundin voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää viisi sekuntia. Granlund kuljetti kiekon jälleen upeasti maalille. Hän pelasi ottelussa huikeat minuutit. Hän oli jäällä lähes 25 minuuttia. Hän on nyt syöttänyt 11 maalia tällä kaudella.

Kaapo Kähkönen torjui Sharks-maalilla lisäksi 35 kertaa. Sharks palasi nyt voittokantaan Ranges-tappionsa jälkeen. Islanders oli voittanut kaksi edellistä otteluaan.

Patrik Laine sairastui, eikä ollut Columbus Blue Jacketsin kokoonpanossa ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Ottelu Ohiossa venyi myös jatkoille ja Kings voitti lopulta kolmannen erän pyrähdyksellä maalein 4–3 (0–1,0–2,3–0,1–0).

Myös Chicagossa ottelu venyi.  Nashville Predatorsin Juuse Saros torjui 25 kertaa ja vierasjoukkue voitti Blackhawksin rangaistuslaukauskisan jälkeen maalein 4–3 (0–1,3–2,0–0,1–0). Predators kunnostautui ensin erityisesti toisessa erässä kolmella maalilla. Rankkareilla ottelun ratkaisi Filip Forsberg. Nashville on voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

Mikko Rantanen pelasi yli 22 minuuttia, mutta ei iskenyt tehoille Colorado Avalanchen ja Anaheim Ducksin kohdatessa. Avalanche vei kuitenkin pinnat 3–2 (1–0,1–0,1–2) -lukemin. Voitto katkaisi Coloradon kolmen ottelun tappioputken. Joukkueet kohtasivat myös sunnuntaina. Silloin Ducks oli vahvempi.

Viimeistelyä vaille. Ihan kuin Granlund olisi kuitenkin ratkaissut tämän matsin….