Granlundin magiikka karisti sitkeän Latvian Leijonien turkista

14.05.2022 22:34

Granlundin magiikka karisti sitkeän Latvian Leijonien turkistaJääkiekon MM2022

Suomi voitti toisen ottelunsa jääkiekon MM-kisoissa, kun Leijonat kaatoi lauantaina Latvian nihkeän taistelun jälkeen 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Suomi hallitsi ottelua, mutta Latvia roikkui sitkeästi mukana läpi ottelun. Lopulta tarvittiin Mikael Granlundin magiikkaa. Ensin Granlund juoni 30 minuutin pelin jälkeen Suomen avausmaalin, jonka iski Latvian maaliin nollakulmasta Sakari Manninen. Maalin syntyessä Suomi pelasi ylivoimalla. Mikko Lehtonen kirjasi myös maalissa syöttöpisteen.

Myös Suomen voittomaali syntyi ylivoimalla ja samojen herrojen voimin. Manninen ja Lehtonen tekivät esityön ja Granlund heitti yllättävän piiskan Latvian maaliin.

Latvian ainoan osuman teki Rūdolfs Balcers ensimmäisessä erässä vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen.