TILANNEHUONE

Haaland tuntee paineen – tähtäimessä Cityn tripla

10.06.2023 17:00

Haaland tuntee paineen – tähtäimessä Cityn tripla

No pressure. Erling Haaland haluaa auttaa joukkuettaan voittamaan Mestarien liigan.©AOP

Mestarien liiga

Manchester City pelaa lauantaina Inter Milania vastaan Mestarien liigan finaalissa. Voitto täydentäisi Citylle himoitun triplan, sillä sehän on jo voittanut Valioliigan ja FA Cupin tällä kaudella. Menestyspaineita on lauantaiksi ladattu paljon norjalaisvirtuoosi Erling Haalandin nuorille harteille.

”Tietenkin tunnen painetta. Valehtelisin, jos sanoisin, että en tunne. Se on totta – he voittivat Valioliigan ilman minua, he ovat voittaneet muita pokaaleja ilman minua. Joten olen täällä yrittääkseni tehdä jotain, mitä seura ei ole koskaan ennen tehnyt, ja teen siinä parhaani”, Haaland totesi The Athleticille.

Vaikka Haaland on ollut tällä kaudella Valioliigassa pelaaja vailla vertaa, hän huomauttaa, että myös kritiikkiä on kauden aikana tullut.

”Ei, en kuuntele kritiikkiä, mutta en ole tyhmä. En lue mitään, koska aivoni menisivät ihan hulluksi, jos lukisin kaiken mitä minusta kirjoitetaan.”

Seitsemässä viimeisessä ottelussa Haaland on tehnyt yhden maalin. Tässä kohtaa hän muistuttaa, että asioita voi katsoa monella tavalla.

”Tietysti voi ajatella niin, että yksi maali seitsemässä ottelussa – tai sitten niin, että 52 maalia 52 ottelussa ja päälle kahdeksan syöttöä. Molemmin puolin voi ajatella.”

”Minä en ole stressaantunut. Oloni on tosi hyvä.”

Mestarien liigan finaaliottelu: Manchester City – Inter Milan lauantaina kello 22.