Hakolalle ja Matintalolle SM-kultaa – Niskaselle pettymys

03.02.2024 15:05

Maastohiihto

Vantaan SM-hiihdot jatkuivat lauantaina aamupäivällä miesten 20 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisalla.

Kilpailussa nähtiin jymy-yllätys, kun maaliin sivakoi ensimmäisenä Ristomatti Hakola ajalla 52.22,4 ja +25,8 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Niko Anttolaan. Kisan kolmas oli Lauri Lepistö. Hän jäi yli puoliminuuttia Hakolalle.

Iivo Niskanen jäi kaikkien yllätykseksi hyvin kauaksi kärjestä. Hän oli maalissa kahdeksas melkein kahden minuutin erolla voittajaan. Niskanen sanoi Ylen haastattelussa, että keli ei ollut odotusten mukainen ja ettei vain jaksanut loppuun. Kilpailu käytiin raskaassa nuoskasäässä.

Iltapäivän puolella hiihdetyssä naisten kisassa Suomen mestaruuden kuittasi Johanna Matintalo ajalla 1.00.51,8. Hopealle hiihti voittajalle hyvää vastusta antanut, mutta loppumatkalla kramppien kanssa paininut Krista Pärmäkoski +21,0 erolla voittajaan. Kisan kolmas oli Jasmi Joensuu, joka jäi voittajalle reilusti yli minuutin.

Kerttu Niskanen ei ollut mukana ladulla. Hän perusteli jo ennen kisaa, että kaikkea ei voi tehdä ja maailmancup on hänelle prioriteetti. Suomen maajoukkue matkaa maanantaina Pohjois-Amerikkaan maailmancupin kisoihin. Pärmäkoski ei osallistu Kanadan ja USA:n kisoihin. Johanna Matintalo nimettiin joukkueeseen hänen tilalleen.