TILANNEHUONE

Hakstolin Kraken ison haasteen edessä

15.12.2021 18:54

Hakstolin Kraken ison haasteen edessä

Dave Hakstol on Seattle Krakenin historian ensimmäinen valmentaja.@AOL

NHL

Pieni historiamuistelo. 1917 Seattle Metropolitans voitti jääkiekon Stanley Cupin. Metropolitans oli ensimmäinen amerikkalaisjoukkue, joka voitti tuon himoitun kupin ja voitto tuli vieläpä legendaarisen Montreal Canadiensin kustannuksella otteluvoitoin 3-1. Metropolitansin loru loppui, kun 1924 joukkueen peliareena myytiin ja siitä tehtiin parkkialue. Melkein sata vuotta ehti kulua ennen kuin kiekko palasi kaupunkiin.

Seattle Krakenin ensimmäinen päävalmentaja on kanadalainen Dave Hakstol. Hän ei ole ihan turha jätkä, vaikka kokemus on suurempi muista sarjoista, ja NHL:stä aiemmin vain Philadephia Flyersistä ja Toronto Maple Leafsista. Pelaajat pitävät Hakstolista. Hän valmentaa opettamalla. Hänhän on myös kasvattanut paljon pelaajia NHL:ään mm. Jonathan Toewsin, T.J. Oshien ja Matt Greenen.

Silti Seattle Kraken on nyt liigan hännillä, viimeisen seitsemän joukossa. 28 pelatusta ottelusta häviöön on päättynyt 15. Edessä on nyt divisioonavastus Anaheim Ducks, joka johtaa Pacific-divisioonaa. Hakstol on painottanut joukkueelleen, että oman divisioonan joukkueet pitää voittaa. Kyllä hänen tässä kohtaa pitää kaivaa kuitenkin joku isompi kani hatusta, että niin käy.