Hallitseva mestari hoiteli nätisti avausottelunsa

22.07.2023 07:08

Sophia Smith osui kahdesti joukkueensa MM-avauksessa.©AOP

Jalkapallo

Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat voitti Vietnamin naisten jalkapallon MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan maalein 3–0 (2–0) Uuden-Seelannin Aucklandissa. Ottelu oli Vietnamin ensimmäinen MM-tasolla.

Sophia Smith iski kahdesti ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Smith on yksi USA:n joukkueen MM-ensikertalaisista. Joukkueen kolmannen maalin teki Lindsey Horan ottelun 77. minuutilla.

USA:n voitto olisi voinut olla kovempikin. Joukkue sai rangaistuspotkun ottelun 44. minuutilla, mutta Vietnamin maalivahti Kim Thanh torjui Alex Morganin vedon. Morgan vaihdettiin 75. minuutilla legendaariseen Megan Rapinoeen, jolle esiintyminen USA:n paidassa oli jo 200:s.

Jenkkien pelit kovenevat heti seuraavassa kohtaamisessa. Ensi torstaina vastassa on Hollanti. Joukkueet kohtasivat 2019 finaalissa.