TILANNEHUONE

Hamilton keskittyy ensin tulevaan kauteen

02.02.2024 07:04

Formula 1

Mercedes vahvisti tähtikuski Lewis Hamiltonin, 39, lähdön tallista alkavan kauden jälkeen. Hamilton on aktivoinut sopimuksessaan olleen purkupykälän ja siirtyy kaudeksi 2025 Ferrarille Charles Leclercin tallikaveriksi.

Hamilton voitti Mercedeksellä kuusi maailmanmestaruutta ja britti on yhteensä viettänyt Mercedes-piireissä jo 17 vuotta. Viime kausina Mercedes ei kuitenkaan ole saanut autoaan sellaiseen kuntoon, että sillä olisi taisteltu Red Bullia vastaan mestaruudesta.

”Mercedes on ollut osa elämääni siitä lähtien, kun olin 13-vuotias. Se on talli, jossa kasvoin aikuiseksi, joten tämän päätöksen tekeminen on ollut yksi vaikeimmista ikinä”, Hamilton perusteli tiedotteessa.

”On kuitenkin oikea aika ottaa tämä askel ja olen innoissani uudesta haasteesta.”

Hamilton kiitteli Mercedestä ja erityisesti tallipäällikkö Toto Wolffia ystävyydestä ja hyvästä johtajuudesta. Kuski vakuutti, että hänen ajatuksensa ovat täysillä Mercedeksen menestyksessä, kun kausi 2024 maaliskuussa alkaa.

”Annan 100 prosenttisesti parhaani tulevalla kaudella ja teen viimeisestä vuodestani Silver Arrowsin ratissa sellaisen, että se muistetaan”, Hamilton uhoaa.

Ferrari puolestaan tiedotti, että Hamiltonin sopimus tallin kanssa on monivuotinen. Hamiltonille tallissa tilaa tekevä Carlos Sainz kertoi myös torstai-iltana jättävänsä Ferrarin alkavan kauden jälkeen.

Onhan tuota menestystä tälle Mersun kaksikolle F1:ssä hieman kertynyt….