TILANNEHUONE

Hamilton nopein lauantain harjoituksessa

11.12.2021 13:11

Hamilton nopein lauantain harjoituksessa

Lewis Hamilton kellotti nopeimman kierrosajan Abu Dhabin kolmansissa harjoituksissa. @AOP

Formula 1

Abu Dhabin F1 GP:n kolmannet harjoitukset ajettiin kuumissa ja tuulisissa olosuhteissa. Harjoituksen nopein oli Mercedeksen Lewis Hamilton ajalla 1.23,274. Toiseksi kurvasi britin pahin kilpakaveri, Red Bullin Max Verstappen vain 0,214 johtoon jääneenä ja kolmas oli Mercedeksen Valtteri Bottas, joka jäi tallikaverilleen 0,751 sekuntia.

Rata oli Mercedeksen mukaan yhä liukas, mutta hitaampi kuin perjantain harjoituksissa. Olosuhde ei tuntunut juuri haittaavan.  Mersu-kaksikko Lewis Hamilton – Valtteri Bottas dominoi vauhdin puolesta lähes koko aika-ajoa. Lewis Hamiltonin ongelmana oli ylikuumenevat takarenkaat, eikä hän pystynyt parantamaan loppua kohden.

Red Bullin Max Verstappen kokeili harjoituksessa erilaista takasiipeä. Sergio Perez käytti samaa matalan downforcen siipeä perjantaina. Siipi ei vakuuttanut hollatilaiskuskia ja se vaihdettiin lopulta pois. Red Bullit ajoivat pehmeillä renkailla vasta harjoituksen loppupuolella. Verstappen paransi aikojaan loppua kohden.

Kimi Räikkönen kurvasi Alfa Romeonsa jo heti alussa radalle. Suomalaiskuljettaja liukui perjantaina rata-aitaan ja auto hajosi. Lauantaina oli siis paljon säädettävää. Räikkönen oli harjoituksen 13:s.

Abu Dhabin GP:n aika-ajo ajetaan lauantaina klo 15.