TILANNEHUONE

Hamilton paalulle Unkarissa – Bottas seitsemäs

22.07.2023 18:21

Hamilton paalulle Unkarissa – Bottas seitsemäs

Lewis Hamilton ajoi kauden ensimmäisen paalunsa.©AOP

Formula 1

Unkarin GP:n paalupaikan kuittasi lauantaina Mercedeksen Lewis Hamilton. Britti hakkasi aika-ajossa sarjaa hallitsevan Max Verstappenin, mutta vain 0,003 sekunnin erolla. Tuloksella hän kuitenkin katkaisi Verstappenin viisi GP:tä kestäneen paaluputken. Aika-ajon kolmas oli McLarenin Lando Norris. Hänkin jäi kärjestä vain +0,085 sekuntia. Paalu on Hamiltonin uran 104:s ja ensimmäinen sitten kauden 2021.

”Menetin jo ääneni, kun huusin niin paljon autossa”, Hamilton naurahti sarjan haastattelussa.

”Olemme painaneet kovasti töitä ja tiimimme on aivan uskomaton. En uskonut, että taistelisimme nyt paalusta.”

Aika-ajo oli Mercedekselle kaksijakoinen. George Russell putosi ensimmäisessä aika-ajo-osiossa. Hän jäi radalla viime hetken ruuhkaan, eikä saanut vedettyä nopeaa kierrostaan.

Unkarin F1-rata sopii  myös Alfa Romeolle. Valtteri Bottas ajoi lauantaina Budapestissa kauden parhaan aika-ajonsa. Bottas oli mukana kaikilla aika-ajojaksoilla ja oli lopulta seitsemäs.

Myös Alfan Guanyu Zhou onnistui. Hän oli jopa Bottasta parempi ja aika-ajon viides.

Zhou aiheutti jo ensimmäisellä jaksolla sensaation ollessaan sen nopein. Verstappen jäi kiinalaisesta silloin 0,175 sekuntia ja oli kakkonen. Zhou oli tosin onnekas. Jakso päättyi kovaan rataruuhkaan, minkä vuoksi kärkiautot eivät saaneet enää ajettua kovia aikojaan.

AlphaTaurin Daniel Ricciardo ajoi kauden ensimmäisessä aika-ajossaan sijalle 13.

Pirellillä oli renkaiden osalta erilainen taktiikka käytössä Unkarissa. Ensimmäinen aika-ajojakso ajettiin kovilla renkailla, toinen mediumeilla ja kolmas pehmeillä.

Tuloksia tästä.