TILANNEHUONE

Hamilton vauhdissa – Leclerc ajoi Ferrarinsa rajusti ulos

03.12.2021 20:29

Hamilton vauhdissa – Leclerc ajoi Ferrarinsa rajusti ulos

Charles Leclercin auto hajosi ulosajossa. Kuski oli kunnossa tällin jälkeen. @AOP

Formula 1

Saudi-Arabian F1 GP:n historian ensimmäiset harjoitukset ajettiin perjantaina. Kuljettajat hakivat harjoituksissa myös tuntumaa kisakalenterin uusimpaan katurataan. Rata on kapea ja mutkikas, ja sillä ajetaan lujaa. Keskinopeudet voivat olla 250-300 kilometriä tunnissa. Molemmissa harjoituksissa ykköspaikan vei sama mies – Mercedeksen Lewis Hamilton ajalla 1.29,786.

Ensimmäisen harjoituksen toiseksi nopein oli MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen, joka jäi Hamiltonille vain 0,056 sekuntia. Kolmas oli Mercedeksen Valtteri Bottas 0,223 sekuntia hitaampana. Kimi Räikkönen oli sijalla 16.

Toisen harjoituksen kakkoseksi ajoi Bottas 0.061 sekuntia Hamiltonia hitaampana. Kolmas oli Alpha Taurin Pierre Gasly 0,081 kärkeen jääneenä. Kimi Räikkönen oli sijalla 14.

Harjoitussessio keskeytettiin ennenaikaisesti, kun Charles Leclerc rysäytti rajusti Ferrarinsa ratavalliin mutkassa 22. Auto meni huonoon kuntoon, mutta kuljettaja ilmoitti olevansa kunnossa. Hän ontui kuitenkin jalkaansa tv-kuvassa matkalla takaisin varikolle.

Saudi-Arabian GP:n aika-ajot ajetaan lauantaina klo 19.00.