Harala ennätykseen – Hurske kuudes

02.07.2023 20:49

Reetta Hurske juoksi kuudenneksi Tukholmassa.©AOP

Yleisurheilu

Reetta Hurske juoksi Tukholman Timanttiliigan 100 metrin aitojen kisassa kuudenneksi sunnuntaina. Kosteissa olosuhteissa käydyssä kisassa Hurske juoksi ajan 12,98. Kisan startti ei ollut Hurskeelta paras mahdollinen ja lisäksi hän kolhaisi kuudetta aitaa.

Kisan voittoon pinkoi Nigerian Tobi Amusan ajalla 12,52. Toinen oli Irlannin Sarah Lavin ennätysajallaan 12,73. Kolmas oli Puolan Pia Skrzyszowska ajalla 12,78.

Lotta Harala juoksi sunnuntaina uuden ennätyksensä 100 metrin aitajuoksussa Sveitsissä. Harala aitoi matkan aikaan 12,85. Hänen aiempi ennätyksensä tuli kesäkuussa ja oli 12,99. Haralan ennätys syntyi La Chaux-de-fondsin kisan alkuerässä. Loppukilpailussa hän sijoittui lopulta kolmanneksi ajalla 13,01. Kisan voitti Etelä-Afrikan Marione Fourie ajalla 12,80 ja toinen oli Hollannin Maayke Tiin-A-Liim ajalla 12,85.

Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaalissa Nooralotta Neziri voitti naisten 100 metrin aitajuoksun ajalla 13,16. Finaali juostiin vastatuuleen, mutta Neziri pystyi parantamaan alkuerän aikaansa 0,02 sekunnilla. Kisan kakkonen oli seitsenottelija Saga Vanninen, joka aitoi uuden ennätyksensä 13,34. Kolmas oli Anni Siirtola ajalla 13,53.