TILANNEHUONE

Harry Kane olisi pärjännyt myös maalivahtina

24.03.2023 15:31

Harry Kane olisi pärjännyt myös maalivahtina

Harry Kane on Englannin eniten maajoukkuemaaleja tehnyt pelaaja.©AOP

Jalkapallo

Englannissa hehkutetaan maajoukkuehyökkääjä Harry Kanen nousua maajoukkueen kovimmaksi maalintekijäksi. Kane teki ennätysosumansa torstaina Napolissa EM-karsintaottelussa Italiaa vastaan. Osuma tuli ottelun 44. minuutilla rankkarista. Kane on nyt viimeistellyt 54 maalia Englannille ja se on yksi enemmän kuin Wayne Rooney. Englanti voitti torstaina Italian 2-1.

BBC lähti heti muisteloiden tielle ja kävi kysymässä Ridgeway Roversista koillis-Lontoosta mikälainen pelaaja Kane pikkupoikana oli. Kanen ensimmäinen valmentaja Dave Bricknell muisti pelaajan uran alun hyvin.

”Meillä oli Loughton Rugby Clubilla ensimmäinen harjoitus ja kysyin kuka pojista haluaisi mennä maaliin?”

”Tämä yksi pieni poika nosti kätensä ylös ja sanoi: ’Minä menen.’ Annoimme hänelle hanskat, ja hän teki aivan fantastisia torjuntoja sen ikäiseksi.”

”Ajattelin, että tässä meillä on maalivahti. Maalivahtia on muuten erittäin vaikea löytää, koska kaikki pikkupojat viihtyvät siinä tehtävässä viisi sekuntia ja haluavat sitten olla keskushyökkääjä.”

”Sitten minulle osoitettiin, että hän ei muuten ole maalivahti, vaan hyökkääjä. Mietin mielessäni, että ok, katsotaan. No, hän teki seuraavaksi paljon maaleja, joten hänestä tuli sitten hyökkääjä.”