TILANNEHUONE

Harry Kane unelmoi mestaruudesta

16.04.2024 15:58

Mestarien liiga

Bayern München isännöi keskiviikkona Mestarin liigan ottelussa Arsenalia. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Lontoossa päättyi 2–2-tasatulokseen. Müncheniläiset ovat kotiottelussaan nälkäisiä, sillä siltä valui jo hyppysistä Bundesliigan mestaruus. Bayernin brittitähti Harry Kane, 30, ei kuitenkaan näe ryhmänsä vielä epäonnistuneen tällä kaudella.

”Se riippuu siitä, mitä määrittelee epäonnistumiseksi. Tietenkin jokainen pelaaja ja seura haluaa voittaa pokaaleja, sehän tässä on perimmäinen tavoite”, Kane totesi Mestarien liigan tiedotustilaisuudessa.

Kane on onnistunut. Hän on tehnyt ensimmäisellä kaudellaan Saksassa 39 maalia 39 ottelussa. Seitsemässä viimeisessä ottelussa osumia on tullut kahdeksan.

”Ottelut Arsenalia vastaan ovat olleet yksi kauden isoimmista otteluista koko urani ajan. Ne ovat aina iso juttu.”

”Huomenna haluan pelata parasta peliäni.”

Viime sunnuntaina Leverkusen varmisti jo Bundesliigan mestaruuden ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan. Sen vuoksi Kane ei vieläkään päässyt kokemaan miltä liigamestaruuden voittaminen tuntuu.

”Seurojen näkökulmasta on pettymys, jos emme voita mitään, mutta voimme sitten vain viedä opitut asiat mukanamme ensi kauteen ja yrittää kääntää menon. Kauden aikana sitä voi aina tehdä paljon hienoja asioita ja silti hävitä”, Kane pyöritteli.

”Jos voitamme Mestarien liigan, voimme vielä tehdä tästä mahtavan kauden. Jos onnistumme tässä ottelussa, se unelma pysyy elossa.”

Mestarien liiga: Bayern München – Arsenal 17. huhtikuuta kello 22.