Hässäkkää riitti Miamin sprintissä – Bottas vaisu

04.05.2024 19:41

Formula 1

Miamin sprintin voiton hoiteli kotiin jälleen Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen ajoi kisan aikaan 31.31.383. Hän valitti kisan aikana, että ajaminen oli vaikeaa, eikä rengaspitoa ollut. Sprintti-kisan voitto on kuitenkin hänelle kauden toinen. Hän ajoi ensimmäisenä maaliin myös Kiinan GP:n kauden ensimmäisessä sprintissä.

Kisan toinen oli Ferrarin Charles Leclerc +3.371 voittajalle jääneenä. Kolmannen sijan kuittasi Red Bullin Sergio Perez. Hän jäi tallikaverilleen +5.095. Kisan neljäs oli loistavan kisan läpi vetänyt RB:n Daniel Ricciardo, joka myös starttasi kisaan neljännestä ruudusta.

Kilpailussa oli paljon tapahtumia. Heti ensimmäisellä kierroksella kolisi ja radalle tuli turva-auto. Lando Norris pyörähti hässäkässä Fernando Alonson ja Lewis Hamiltonin kanssa. Norris jäi autoineen radan varteen. Alonsolla meni rengas, mutta hän pystyi jatkamaan. Myös Alonson tallikaveri Lance Stroll sai tilanteessa osumaa. Hän nilkutti Astoninsa varikolle asti, mutta joutui sitten keskeyttämään.

Kisan loppupuolella Haasin Kevin Magnussen sai 10 sekunnin rangaistuksen vaarallisesta ohituksesta, jossa tönäisi Lewis Hamiltonia. Toinen kymppi Magnussenille tuli heti perään ratarajojen ylityksestä. Myös Esteban Ocon kärsi 10 sekunnin rangaistuksen, jonka sai jo ennen kisan alkua varikkosuorakolhusta Leclercin kanssa. Lisäksi Hamilton ajoi varikkosuoralla ylinopeutta turva-auton aikaan ja sai siitä viiden sekunnin rangaistuksen. Hän putosi sen vuoksi kisan pisteiltä.

Sauberin Valtteri Bottas nousi häntäpäästä keskeytysten siivittämänä sijalle 15. Hän oli lopulta kuitenkin 14:s muiden aikarangaistusten ansiosta. Hän jäi kisan voittajalle melkein 37 sekuntia.