TILANNEHUONE

Määtästä Wings, Lehkoselle pitkä jatko, Gaudreau Columbukseen

13.07.2022 18:59

Määtästä Wings, Lehkoselle pitkä jatko, Gaudreau Columbukseen

Artturi Lehkonen ja Stanley Cup.©AOP

NHL

NHL:n New Jersey Devils avasi pelaajasiirrot. 25-vuotias Pavel Zacha Boston Bruinsiin ja toiseen suuntaan matkaa Bostonin suomalaispelaaja Erik Haula, 31. Haulalla olisi ollut vielä yksi kausi jäljellä 4,75 miljoonan dollarin sopimustaan Bostonissa.

Haula pelasi viime kaudella Bostonissa 78 ottelua runkosarjassa ja teki tehot 18+26=44. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa tehoja kertyi 1+2. Haula on alkujaan Minnesota Wildin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2009. Hän pelasi Wildissa neljä kautta. Muita Haulan edustamia NHL-seuroja ovat Vegas Golden Knights, Carolina Hurricanes, Florida Panthers ja Nashville Predators.

Devils hankki heti myös puolustaja Brendan Smithin Carolina Hurricanesista kaksivuotisella 2,2, miljoonan sopimuksella.

Girouxista senaattori

Ottawa Senators hankki Floridaan keväällä Philadelphia Flyersista muuttaneen Claude Girouxin, 34, kolmevuotisella ja 19,5 miljoonan dollarin sopimuksella. Florida Panthersilla oli myös kiinnostusta pitää pelaaja, mutta ei tilaa palkkakatossaan. Giroux pelasi Panthersissa 18 ottelua runkosarjassa tehoin 3+20. Pudotuspelien tehot 10 ottelussa olivat 3+5.

Määttä Los Angelesista Detroitiin

Puolustaja Olli Määttä, 27, siirtyy Los Angeles Kingsistä Detroit Red Wingsiin. Uusi sopimus on vuoden pituinen ja arvoltaan 2,25 miljoonaa dollaria. Määttä ehti pelata Kingsissä kaksi kautta. Viime kauden tehot olivat 66 runkosarjan ottelussa 1+7.

Määttä oli Pittsburgh Penguinsin ensimmäisen kierroksen 22 varaus vuoden 2012 varaustilaisuudessa. Hän pelasi Pittsburghissa kuusi kautta. Sen jälkeen tie vei Chicagoon, josta se jatkui yhden kauden jälkeen Kaliforniaan.

Kuemper Washingtoniin

Colorado Avalanchen maalivahti Darcy Kuemper, 32, jatkaa työtään Washington Capitalsin paidassa. Stanley Cup -mestarivahdin uusi sopimus on viisivuotinen ja arvoltaan 26.25 miljoonaa dollaria. Kuemper on urallaan vahtinut myös Arizonan ja Minnesotan maaleilla. Viime kaudella hän torjui runkosarjassa 92,1 prosentin varmuudella ja pudotuspeleissä torjuntaprosentti oli 90,2.

Lehkoselle hieno jatko

Artturi Lehkonen, 27, on tehnyt jatkosopimuksen Colorado Avalanchen kanssa. Sopimus on viisivuotinen ja arvoltaan 22,5 miljoonaa dollaria.

Lehkonen siirtyi Avalancheen kevään siirtorajalla Montrealista ja pelasi sitten 16 runkosarjan ottelussa tehoin 6+3. Playoffseissa Lehkonen pelasi 20 ottelua ja teki tehot 8+6. Hän iski myös Coloradon mestaruuden ratkaisevan osuman Tampaa vastaan kuudennessa finaalissa ja löysi pian itsensä juhlimasta uransa ensimmäistä Stanley Cupin mestaruutta.

Lehkonen on Canadiensin toisen kierroksen 55:s varaus vuoden 2013 draftissä. Hän pelasi Montrealissa kuutena kautena.

Ovi on myös käynyt Avalanchesta ulospäin. Maalivahti Kuemperin lisäksi seuraa vaihtaa Andre Burakovsky, 27. Pelaaja on tehnyt viiden vuoden ja 27,5 miljoonan dollarin sopimuksen Seattle Krakenin kanssa. Burakovskyltä jäi viimeiset Stanley Cup -finaalien pelit pelaamatta loukkaantumisen vuoksi, mutta hän teki 12 pelaamassaan pudotuspelissä tehot 3+5.

Slafkovsky teki tulokassopimuksen

Hieman yllättäen NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden ykkösnimeksi noussut TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovsky, 18, on tehnyt kolmen vuoden tulokassopimuksen Montreal Canadiensin kanssa.

Pelaaja teki olympiaesityksillään vahvan vaikutuksen Montrealissa. Hän iski olympialaisten seitsemässä ottelussa seitsemän maalia ja Slovakia voitti kisoissa pronssia. TPS:ssä Slafkovsky pelasi 38 ottelussa tehoilla 5+5. Nuori pelaaja oli mukana myös Slovakian MM-joukkueessa.

Columbus hankki Gaudreaun

Kauden kovin vapaa-agentti oli Johnny Gaudreau, 28. Hän ei ottanut Calgaryn tarjousta vastaan, vaan halusi markkinoille. Columbus Blue Jackets teki hyökkääjän kanssa seitsemän vuoden ja 68,25 miljoonan dollarin sopimuksen.

Gaudreau oli Clagaryn neljännen kierroksen varaus 2011 draftissa. Hän pelasi Flamesissa yhteensä yhdeksän kautta. Viime kaudella 82 ottelussa tehot olivat huikeat 40+75 runkosarjassa ja pudotuspeleissä 12 ottelussa 3+11. Hän oli tehoillaan liigan kakkonen. Siirto saattaa vaikuttaa Patrik Laineen jatkosopimusneuvotteluihin.

Columbukseen siirtyy Flamesista myös puolustaja Erik Gudbranson, 30, nelivuotisella ja neljän miljoonan dollarin sopimuksella.

Palat Devilsiin

Tampa Bay Lightningin Stanley Cup -finaalien tähtipelaaja Ondrej Palat, 31, on tehnyt New Jersey Devilsin kanssa viiden vuoden ja arvoltaan 30 miljoonan dollarin sopimuksen.

Palat oli Tampan seitsemännen kierroksen varaus vuoden 2011 draftissä ja hän pelasi Tampassa kymmenen kautta. Viime kaudella Palat teki runkosarjassa 77 ottelussa tehot 18+31 ja pudotuspelien 22 ottelussa tehot 11+10.

Nutivaarasta Sharks

San Jose Sharks ja suomalaispuolustaja Markus Nutivaara, 28, ovat solmineet yhden kauden pituisen sopimuksen. Sopimus on mediatietojen mukaan 1,5 miljoonan arvoinen.

Viimeiset kaksi kautta Nutivaara on ollut Florida Panthersin pelaaja, mutta viime kaudella hän pelasi vain yhden ottelun Panthers-paidassa. NHL-urallaan Nutivaara on pelannut neljä kautta myös Columbus Blue Jacketsissä.