TILANNEHUONE

Heinola varapelaajaksi Winnipegin miehistöön

27.12.2021 17:50

Heinola varapelaajaksi Winnipegin miehistöön

Ville Heinola liittyy Jets-miehistöön taxi squad -pelaajana.@AOP

NHL

NHL taistelee tosissaan koronaa vastaan. Liiga on jälleen ottanut käyttöön varapelaajajärjestelmän, jota se kutsuu nimellä taxi squad. Varapelaajat toimivat puskurina koronatilanteissa. He harjoittelevat joukkueen mukana ja jos joku vakiomiehistöstä sairastuu, taxi squad -pelaaja voi ottaa paikan pelaavassa kokoonpanossa. Varapelaajat olivat mukana jo viime keväänä NHL:ssä. Alustavasti on sovittu, että taxi squad -pelaajia käytetään ainakin helmikuuhun asti. Lisäksi joukkueet voivat kutsua pelaajia mukaan myös AHL:stä, jos pelaajapula iskee akuutisti.

Winnipeg Jets on jo nimennyt omaan taxi squad -ryhmäänsä suomalaispuolustaja Ville Heinolan, 20, AHL:n Manitoba Moosesta. Heinolan tehot alkukaudella AHL:ssä ovat 20 ottelussa 2+12. Urallaan Heinola on pelannut 13:ssa NHL-ottelussa ja niissä tehot 1+4.

Pidennetystä joulutauosta ja varamiesjärjestelmästä huolimatta, korona jyllää yhä. NHL on joutunut siirtämään vielä ainakin Chicago-Columbus -ottelun tiistailta, sekä Ottawa-Boston ja Toronto-Pittsburgh -ottelut keskiviikolta. Winnipegin on kuitenkin tarkoitus jatkaa kauttaan keskiviikkona kotiottelulla Chicago Blackhawksia vastaan.