Heiskanen ja Vaakanainen maalinteossa

26.01.2024 07:03

Miro Heiskanen palasi Dallasin kokoonpanoon kymmenen ottelun loukkaantumistauon jälkeen upealla tavalla. Heiskanen teki ottelun tasoittaneen 3–3-maalin ja lopulta Dallas voitti Anaheim Ducksin tasaisessa ottelussa luvuin 4–3 (1–1,1–1.,1–1,1–0) jatkoajalla.

Heiskasen kauden viides osuma tuli kolmannen erän puolivälissä ja sen syöttivät Thomas Harley ja Jevgeni Dadonov. Dallasin muut suomalaiset jäivät ottelussa pisteittä. Sen sijaan vastustajan suomalaispuolustaja osui myös. Anaheimin Urho Vaakanainen teki 1–1-tasoituksen yllättävällä vedolla ensimmäisen erän loppupuolella. Osuma oli Vaakanaisen kauden ja NHL-uran ensimmäinen.

Ottelun ratkaisumaalin teki jatkoajan 38 sekunnilla Harley, jolla osuma oli kauden 11:s. Sen syötti Joe Pavelski, jolle syöttöpinna oli 24:s.

Anaheim koki Dallasissa kuitenkin jo 11. peräkkäisen tappion. Muutenkin se on viidestä viimeisestä voittanut vain yhden. Dallas on voittanut nyt kaksi viimeistä otteluaan.