Heiskanen pilasi Ducks-lupauksen täydellisen debyytin

20.10.2023 07:45

Dallas Starsin suomalaiset pilasivat Anaheim Ducksin kesän kakkosvarauksen Leo Carlssonin, 18, täydellisen debyyttiottelun. Dallas voitti ottelun maalein 3–2 (0–1,2–0,1–1), vaikka Carlsson teki silti hulppean sisääntulon liigaan.

Hän onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Carlsson tasoitti lukemat 2–2:een kolmannen erän alussa uransa ensimmäisellä NHL-maalilla, josta sai yleisöltä standing ovationin. Myös Troy Terry onnistui ottelussa Ducksille.

Vaikka kaikki kamerat olivat kohdistettu Carlssoniin koko pelin ajan, torstai-illan todellinen tähti oli kuitenkin kokenut Dallas-puolustaja Miro Heiskanen tehoillaan 1+2. Heiskanen kakkossyötti ensin Roope Hintzin viimeistelemän 1–1-ylivoimamaalin toisessa erässä, ykkössyötti vielä saman erän lopulla Joel Pavelskin 2–1-osuman ja sitten hän teki vielä itse kolmannessa erässä 3–2-voittomaalin. Osuma oli pieni onnenkantamoinen, sillä Heiskasen syöttö osui Ducksin Cam Fowlerin jalkaan ja ohjautui siitä maalin.

Leo Carlsson on kolmas viime kesän Top 3:ssa varattu nuori pelaaja, joka on tehnyt ensiesiintymisensä nyt NHL:ssä. Myös Chicagon ykkösvaraus Connor Bedard ja Columbuksen kolmosvaraus Adam Fantilli ovat jo pelanneet liigassa.