Heiskanen teki kaksi maalia ja Lindell osui myös

12.12.2023 07:01

Dallas Starsin Miro Heiskanen teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun joukkue sai maanantaivieraakseen Detroit Red Wingsin. Dallas voitti ottelun 6-3 (2–1,2–1,2–1). Myös Esa Lindell teki kauden toisen osumansa.

Heiskanen toi Dallasin tasoihin 1–1-ylivoimalla ensimmäisen erän loppupuolella. Saman erän viimeisellä sekunnilla Lindell iski Dallasin vielä 2–1-johtoon Sam Steelin ja Jani Hakanpään avustamana. Kolmannen erän puolenvälin jälkeen Heiskanen kakkossyötti Joe Pavelskin viimeistelemän 5–2-johtomaalin ja ottelun viimeisellä minuutilla ottelun hahmoksi noussut Heiskanen iski vielä kiekon tyhjiin. Dallasille osuivat myös Jason Roberston 3–1 Lindellin ja Roope Hintzin syötöstä ja Matt Duchene 4–1-maalilla. Heiskasen tehot ovat kaudella nyt 3+16. Hänelle kolmen tehopinnan ilta oli yhdeksäs NHL-uralla. Syöttämällä Heiskasen 1–1-maalin Jamie Benn viimeisteli NHL-uransa 500. syöttöpisteen.

Detroitin Olli Määttä keräsi syöttöpinnan Jonatan Berggrenin tekemästä 2–4 -kavennusosumasta. Määttä on syöttänyt tällä kaudella viisi maalia.

Detroit pelasi ilman loukkaantunutta kapteeniaan Dylan Larkinia ja kuuden ottelun pelikiellon tappelusta saanutta David Perronia.