Heiskasen paluu sytytti Dallasin – Hintz osui kahdesti

02.11.2022 07:33

Heiskasen paluu sytytti Dallasin – Hintz osui kahdestiNHL

Miro Heiskasen paluu Dallas Starsin pelaavaan kokoonpanoon kolmen ottelun ylävartalovammahuilin jälkeen, sai joukkueen liekkeihin ottelussa LA Kingsiä vastaan tiistaina. Dallas voitti Los Angelesin 5-2.

Heiskanen sai tietää pelipäivän aamuna, että pääsee taas pelaamaan. Hän oli valmis. Suomalaispakki syötti paluumatsissaan kaksi maalia ja kantoi vastuuta. Mutta hän ei kuitenkan ollut illan ainoa Starsin suomalaisonnistuja. Roope Hintz teki kaksi maalia ja syötti yhden. Molemmat valittiin ottelun tähdistöön.

Hintz osui heti ensimmäisen erän alkupuolella ylivoimalla Jamie Bennin ja Jason Robertsonin syötöistä. Toisen erän puolivälissä Heiskanen ja Hintz auttoivat yhdessä Robertsonia onnistumaan ylivoimalla. Reilun minuutin päästä tästä Heiskanen syötti Denis Gurianovin kanssa Tyler Seguinin 3-1-ousman.

Sen jälkeen ei ehtinyt mennä kuin 14 sekuntia ja Hintz oli taas vauhdissa. Hän nappasi kiekon Kingsin Rasmus Kuparilta, pääsi irti ja veti Dallasin varmasti jo 4-1-johtoon. Aivan pelin lopulla Joe Pavelski viimeisteli Starsin loppunumerot 5-2:een ylivoimalla. LA:n maalintekijöinä esiintyivät Kevin Fiala ja Arthur Kaliyev ylivoimalla.

Dallasin valmentaja Pete DeBoer oli riemuissaan Heiskasen paluusta. Dallas onnistui nyt kolmesti ylivoimalla. Yv-peli oli kateissa Heiskasen poissaollessa ja Dallas hävisi kolmesta kaksi ottelua. Heiskasen tehot on kauden seitsemässä pelissä 2+3.

”Hän on syystä yksi maailman parhaista. Kun hän on kokoonpanossa mukana, olemme aivan eri joukkue”, koutsi hehkutti lehdistölle.

”Hän on jättimäinen osa tätä joukkuetta. Heti erottaa, että hän on jäällä. Hän luistelee niin hyvin ja rakentaa peliä molempiin suuntiin. Siinä on iso ero”, Hintz totesi DMN:lle.