TILANNEHUONE

Heliövaara Wimbledonin nelinpelin finaaliin

11.07.2024 19:44

Tennis

Harri Heliövaara ja parina pelaava britti Henry Patten etenivät historiallisesti Wimbledonin tennisturnauksen nelinpelin finaaliin voittamalla välierässä torstaina yhdeksänneksi sijoitetut Neal Skupskin ja Michael Venuksen lukemin 6-4, 7-6(1).

”Finaalipaikka Wimbledonissa on totta! Välierä oli niin kliininen suoritus meiltä kuin vaan voi olla. Ei murtaminen ikinä ole ruoholla helppoa, saimme vain yhden murron, mutta meillä ei ollut syötöissämme hädän päivää ja pelasimme mielettömän tie-breikin. Osoitimme olevamme yksinkertaisesti parempia”, Heliövaara totesi liiton haastattelussa.

”Nautin ensimmäisistä lyönneistä lähtien, varsinkin kun lähti niin hyvin liikkeelle. Finaaliin kenttä taitaa kasvaa vielä isommaksi, eli maaginen keskuskenttä.”

Loppuottelu pelataan lauantaina ja vastassa on sijalle 15. sijoitetut australialaiset Max Purcell – Jordan Thompson. Vastus ei ole helppo. He voittivat välierässään ykkösijoitetun parin Marcel Granollers – Horacio Zeballos 6-4, 6-4.

Heliövaara on ensimmäinen suomalainen aikuisten nelinpelifinaalissa legendaarisessa Wimbledonissa. Henri Kontinen voitti sekanelinpelin 2016 ja oli finaalissa 2017 Wimbledonissa.