TILANNEHUONE

Helmareilla edessä jälleen kova vastus

18.07.2023 07:14

Helmareilla edessä jälleen kova vastus

Marko Saloranta luotsaa Helmarit seuraavaksi Skotlantia vastaan.©AOP

Jalkapallo

Suomen naisten jalkapallon A-maajoukkue Helmarit kohtaa tiistaina maaottelussa Tampereella Skotlannin. Vastustaja on FIFA:n rankingissa sijalla 23, kun Suomi on sijalla 29. Perjantaina Helmarit otti voiton vielä kovemmasta ranking-maasta, kun sijalla 15 oleva Islanti kaatui kotikentällään Reykjavikissa maalein 2–0. Suomi on voittanut kevään ja kesän aikana kaikki ottelunsa.

”Islanti-pelissä näkyi paljon vahvuuksiamme. Oli mahtavaa saada vastaan maailmanrankingin sijalla 15 oleva joukkue. Kun pelasimme keväällä hyvin, jotkut saattoivat ajatella, että vastustajat eivät olleet vielä kovia ja se johtui siitä. Oli tärkeää myös pelaajille ymmärtää, että pystymme tekemään samoja asioita myös parhaita vastaan”, päävalmentaja Marko Saloranta totesi liiton haastattelussa.

”Kamppailupelaaminen on ollut meille aiemmin iso haaste. Vuoden 2022 alusta Helmarit on voittanut kahdessa ottelussa enemmän kaksinkamppailuja kuin vastustaja – Georgiaa vastaan keväällä 2022 ja tämän kevään jälkimmäisessä Slovakia-ottelussa. Nytkään emme voittaneet yli puolia, mutta aggressiivisuutemme on parempaa. Hyökkäyspelimme on ollut rohkeampaa, mutta niin on ollut myös puolustuspelimme. Uskallamme enemmän kuin pelkäämme ja se näkyy myös tuossa.”

”Edessä on kova mittari. Skotlannin keskikenttäpelaajien seuroja ovat esimerkiksi Real Madrid, Chelsea ja Bayern München. Vastustaja on erilainen kuin Islanti, mutta pelissä on silti samoja elementtejä.”

Jalkapallo: Helmarit kohtaa Skotlannin tiistaina 18.7. kello 19.00 Ratinan stadionilla.