Helmareille tappio – Skotlannilla vahva alku

18.07.2023 21:21

Elli Pikkujämsä täräytti Suomen ainoan osuman.©AOP

Jalkapallo

Suomen naisten jalkapallon A-maajoukkue kohtasi tiistaina Tampereen sateisessa Ratinassa maaottelussa Skotlannin. Helmarien vakuuttava kuuden ottelun voittoputki katkesi, sillä Skotlanti voitti ottelun 2–1 (2–1).

Skotlanti otti otteluun vahvan alun ja onnistui maalin teossa jo 14 .minuutin kohdalla. Caroline Weir iski pallon Tinja-Riikka Korpelan vartioimaan maaliin. Lisää höykytystä oli pian luvassa. Ottelun 19. minuutilla Emma Watson latasi vieraiden toisen maalin hienolla kääntölaukauksella.

Helmarien sinnikkyys palkittiin 25 minuutin pelin jälkeen. Elli Pikkujämsä onnistui uransa ensimmäisessä A-maajoukkuemaalissa ja kavensi ottelun 1–2:een.

Toisella puoliajalla Helmarit oli hallitsevampi osapuoli. Maalisarakkeessa se ei kuitenkaan näkynyt. Aivan ottelun lopussa pallo kolahti kuitenkin jopa Skotlannin maalin ylärimaan.

”Kaksi maalia päästettiin suht helposti, mutta Skotlanti oli hyvä ensimmäisen jakson. Pelaajamme pystyivät kuitenkin näyttämään kotiyleisölle myös osaamistaan. Harmittaa, ettemme pystyneet voittoon”, päävalmentaja Marko Saloranta sanoi Ylen haastattelussa.