TILANNEHUONE

Helmarien päävalmentajan sopimus on purettu

26.07.2022 09:25

Helmarien päävalmentajan sopimus on purettu

Anna Signeulin työt Helmareissa päättyivät ennenaikaisesti. ©AOP

Jalkapallo

Palloliiton hallitus on maanantain kokouksessaan vahvistanut naisten A-maajoukkueen Anna Signeulin sopimuksen purkamisen. Signeulin sopimus oli alunperin voimassa kuluvan vuoden loppuun. Kesän EM-kisojen aikaan Signeul oli myrskynsilmässä, kun hänen johtamistyylinsä päätyi otsikoihin. Samalla joukkueen kisarauha rikkoontui.

Palloliitto kiittelee tiedotteessaan Signeulia työstä Helmareiden päävalmentajana ja naisten huippujalkapallon kehittäjänä. Naisten maajoukkue oli mukana Englannin EM-kisoissa, mutta joukkue ei edennyt alkulohkoa pidemmälle. Suomi ei saanut kerättyä kolmessa ottelussaan pistettäkään ja jäi lohkonsa jumboksi.

”Signeul johdatti Suomen tavoitteen mukaisesti EM-lopputurnaukseen, toi huippujalkapallon edellyttämän vaatimustason maajoukkueeseen ja edisti voimakkaasti suomalaisten pelaajien etenemistä eurooppalaisiin huippuseuroihin ja sarjoihin. Hän antoi kansainväliset verkostonsa suomalaisen jalkapallon hyödynnettäväksi. Kiitämme Annaa lämpimästi hänen tekemästään arvokkaasta työstä”, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo tiedotteessa.

”EM-kisat oli päätös Signeulin johtamalle projektille, ja nyt Palloliitto katsoi, että on hyvä hetki valmistautua tulevaisuuteen ja asettaa uusi suunta. Toivomme Annalle kaikkea parasta tulevaisuuteen.”

Helmareita luotsaa syyskuun MM-karsinnoissa alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta.