Helmarit jäi maaleitta EM-karsinnan avauksessa

06.04.2024 05:59

Jalkapallo

Norja voitti kotikentällään Suomen naisten jalkapallon EM-karsinnan avauksessa perjantaina maalein 4–0(2–0).

Helmarien alku oli reipas, mutta tulokseton. Norja siirtyi johtoon 24. minuutilla Celin Bizet Ildhusøyn maalilla. Ottelun 41. minuutilla Sophie Román Haug vei kotijoukkueen jo 2–0-johtoon.

Toisella puoliskolla Norjan hyvä vire jatkui ja 78. minuutilla se toi myös tulosta. 3–0-osuman laukoi Thea Bjelde. Loppunumerot viimeisteli Elisabeth Terland 81. minuutilla.

”Tulos ei ole sitä mitä haluttiin. Uskoimme aidosti, että otamme tästä pisteitä. Siksi tämä tuottaa fyysistä kipua. Ensimmäiset 15-20 minuuttia näytti, että pystyimme pelaamaan. Joitain hetkiä jäätiin sitten hieman passiiviseksi. Meillä oli ylivoima molemmissa ensimmäisissä maaleissa boksissa ja 3–0-maalissa meillä oli seitsemän pelaajaa boksissa, mutta pallo oli sitten lopulta verkossa. Siinä pitää parantaa”, päävalmentaja Marko Saloranta veti yhteen Palloliiton haastattelussa.

Helmarien EM-karsinta jatkuu kotikentällä ensi tiistaina. Helsingissä vastassa on Italia.