Helmarit jyräsi Romanian ja nousi A-liigaan

30.11.2023 20:41

Jalkapallo

Naisten jalkapallon A-maajoukkue kohtasi torstaina Turussa Kansojen liigan ottelussa Romanian. Helmarit hallitsi kentän tapahtumia alusta loppuun ja voitti ottelun selkein lukemin 6–0(3–0). Voitolla Suomelle varmistui myös lohkovoitto ja nousu A-liigaan.

Romanian ottelu kääntyi mustaksi 27. peliminuutilla, kun Antonia Bratu otti punaisen kortin kaadettuaan maalintekopaikalle pääseen Linda Sällströmin. Hetken päästä Sällström löysi maalipaikan uudestaan ja vei Suomen 1–0-johtoon. Kuuden minuutin päästä Ria Öling vie Suomen 2–0-johtoon ja Sällström onnistui vielä uudelleen ennen puoliaikaa. Matsin 41. minuutilla hän iski taukoluvuiksi 3–0:n. Ottelun 71. minuutilla pallo osui sopivasti Emma Koivistolle vastustajan maalin kulmalle ja hän käytti näppärästi tilaisuutensa tälläten Suomelle jo 4–0-osuman. Lisäksi 84. minuutilla Oona Sevenius onnistui Suomen 5–0-osumassa ja 86. minuutilla Anni Hartikainen viimeisteli jo 6–0-maalin.

Helmarit painosti aivan ottelun loppuun asti, mutta lisämaaleja ei enää tullut. Suomi kohtaa vielä Slovakian ensi tiistaina vieraissa.

Linda Sällström teki torstaina Helmareille kaksi hienoa maalia…