TILANNEHUONE

Helmarit kohtaa pian Islannin ja Skotlannin

04.07.2023 17:00

Helmarit kohtaa pian Islannin ja Skotlannin

Marko Salorannan luotsaama Helmarit pelaa kaksi maaottelua heinäkuussa.©AOP

Jalkapallo

Suomen naisten jalkapallon A-maajoukkue Helmarit pelaa heinäkuussa ottelut Islantia ja Skotlantia vastaan. Kohtaamiset valmistavat joukkuetta syksyn Kansojen liigaa varten.

Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt Suomen joukkueeseen 25 pelaajaa. Mukana ovat ensikertalaisina Italiaan AC Milanin organisaation Oona Sevenius ja HPS:n Aada Nurmi.

#Oona on ollut aina tehokas maalintekijä kaikissa ikäluokkamaajoukkueessa sekä seurajoukkueissaan. Hän olisi ollut ajankohtainen valinta Helmareihin jo aikaisemmin, mutta koimme silloin paremmaksi, että hän kantaa vastuuta alle 19-vuotiaissa”, Saloranta sanoo liiton haastattelussa.

”Aada taas on pelannut todella vahvan kauden Kansallisessa Liigassa ja nousee nyt mukaan – ehkä jopa hieman aikaisemmin kuin odotimme. Hän on poikkeuksellisen hyvä pallonriistäjä ja keskikentän kamppailutilannepelaaja.”

”Molemmat ottelut ovat valmistautumista Nations Leagueen ja lohkovastustajiin mutta myös siihen, että mikäli nousemme tavoitteiden mukaisesti siellä A-liigaan, niin meillä tulee ensi keväänä olemaan tämän tason joukkueita vastassa.”

Vierasottelu Islanti-Suomi pelataan Reykjavikissa 14. heinäkuuta ja kotiottelu Skotlantia vastaan Tampereen Ratinassa 18. heinäkuuta.