TILANNEHUONE

Helmarit odottaa haasteellista ottelua

21.09.2023 18:35

Helmarit odottaa haasteellista ottelua

Helmarit aloittaa Nations Leaguen ottelunsa Slovakiaa vastaan.©AOP

Jalkapallo

Suomen naisten A-maajoukkue kohtaa perjantaina Turussa Slovakian ensimmäisessä Nations League -ottelussaan. Ottelu on Helmareille myös ensimmäinen kilpailullinen matsi yli vuoteen.

”Näitä pelejä on odotettu paljon. Olemme kuitenkin lähestyneet jo aiemmin tänä vuonna pelattuja pelejä kilpailullisina otteluina. Voittaminen on ollut keskiössä kaikissa peleissä, vaikka olemme kokeilleet erilaisia asioita. Keskitymme niihin asioihin, jotka tuottavat voittamista. Nyt pääsemme mittaamaan sitä”, päävalmentaja Marko Saloranta kertoi liiton haastattelussa.

Helmarit kohtasi Slovakian viimeksi huhtikuussa kahdesti ja voitti vieraskentällä ottelut lukemin 1–0 ja 2–0

”Meillä ei ole ollut helppoja pelejä heitä vastaan. MM-karsinnoissa tuli 1–1-tasapeli siellä ja 2–1-kotivoitto täällä Turussa. Tämän vuoden matseista on vähän kaksijakoiset fiilikset, vaikka voitimme molemmat. Ensimmäinen peli silloin osoitti sen, kuinka vaarallinen joukkue Slovakia voi olla. Voitimme 1–0, mutta tulos olisi voinut olla jotain muutakin, se oli meille vaikea ottelu. Seuraava ottelu oli meiltä parempi. Jos pääsemme sille tasolle nyt ja haluamamme asiat toimivat yhtä hyvin, meillä on hyvä mahdollisuus ottaa hyvä tulos”, Saloranta uskoo.

Nations League: Suomi – Slovakia perjantaina Turussa kello 18.30.