Helmarit pelasi tasapelin Slovakian kanssa

05.12.2023 22:07

Jalkapallo

Suomen naisten jalkapallon A-maajoukkue kohtasi viimeisessä Kansojen liigan ottelussa tiistaina Slovakian. Vierasottelu päättyi tasalukemiin 2–2 (1–1). Pistemenetys oli Helmareiden ensimmäinen Kansojen liigan otteluissa. Suomen nousu A-liigaan oli tosin varmistunut jo torstaina, kun Helmarit voitti Romanian 6–0 Turussa.

Suomi aloitti maalinteon ottelussa. Emmi Alanen iski jo ottelun toisella minuutilla Suomen johtoon 1–0. Slovakia tasoitti reilun puolen tunnin pelin jälkeen. 1–1-maalista vastasi Diana Lemešova. 61. minuutilla Slovakia otti johtopaikan Maria Mikolajovan tekemän 2–1-maalin turvin. Jutta Rantanen tasoitti lukemat 2–2:een 70. minuutilla ja se jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

”Aloitimme hyvin niin kuin jokaisen ottelun. 10–15 minuutin pelin jälkeen meiltä hävisi vähän niin kuin kaikki. Emme olleet pallollisesti niin hyviä kuin ollaan normaalisti. Ja ennen kaikkea puolustamisen aggressiivisuus – sitä ei ollut”, Suomen päävalmentaja Marko Saloranta sanoi Ylen haastattelussa.

”Vähän kerjäsimme verta nenästä. Slovakia sai rauhassa keskittää palloja rangaistusalueille. Toinen jakso oli parempi.”