Helmarit taipui Ruotsille MM-karsinnassa

25.11.2021 21:28

Linda Sällström teki Helmarien osuman Ruotsia vastaan.@AOP

Jalkapallo

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit kohtasi torstaina MM-karsintaottelussa Ruotsin Göteborgissa. Maailmanrankingin 2. sijalla oleva Ruotsi voitti ottelun lopulta lukemin 2-1 (1-1).

Ruotsin Fridolina Rolfö teki ottelun avausmaalin sen 11. minuutilla. Suomi pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan ja tasoitti ottelun, kun Linda Sällström iski 29. minuutilla luvut 1-1:een. Syötön maalitykin osumaan antoi Ria Öling. Osuma oli Sällströmin 50:s maajoukkemaali. Tauolle ottelu siirtyi tasalukemissa 1-1.

Ruotsi painosti toisella puoliajalla rankasti ja se tuotti myös tulosta. Ottelun 80. peliminuutilla Linda Hurtig vei Ruotsin  2-1 -johtoasemaan. Lisämaaleja ottelussa ei tullut.

Ruotsi johtaa lohkoa 12 pisteellä. Eroa Suomeen on kuusi pistettä. Helmarit kohtaa seuraavaksi 8.4. pelattavassa ottelussa Slovakian vieraissa.