Helmarit voitti EM-karsinnassa Italian

09.04.2024 21:43

Jalkapallo

Suomen jalkapallon naisten A-maajoukkue voitti tiistaina EM-karsintaottelussa Italian Helsingissä maalein 2–1. Voitto piti EM-unelman elossa. Suomi hävisi ensimmäisen karsintaottelunsa Norjaa vastaan perjantaina peräti 4–0.

Tiistaina Helmarit nousi voittoon takaa-ajon jälkeen. Italia meni johtoon ensimmäisen puoliajan 39. minuutilla Lucia Di Guglielmo vedolla. Myös Helmareilla oli paikkansa, mutta maali sai odottaa toiselle puoliajalle.

Jutta Rantala tasoitti ottelun 1–1:een 47. minuutilla. Ottelu ratkesi 75. minuutilla. Suomen toinen maali laitettiin Oona Seveniuksen nimiin. Sevenius tuli kentälle Rantalan tilalle tunnin pelin jälkeen. Hänellä oli onneakin. Pallo meni maaliin italian puolustajan kautta.

Helmarien EM-karsinta jatkuu touko-kesäkuun vaihteessa Hollantia vastaan.