Herolalta mahtava hiihto – Riiber yhdistetyn ykkönen

27.02.2022 17:12

Jarl Magnus Riiber voitti yhdistetyn Salpauselän kisoissa.@AOP

Muu urheilu

Norjan Jarl Magnus Riiber teki koronakurimuksen jälkeen Salpauselällä paluun yhdistetyn ykköseksi. Riiber voitti yhdistetyn ison mäen 10 kilometrin hiihdon suvereenisti. Riiber onnistui jo mäessä ja lähti hiihto-osuudelle ensimmäisenä, kahdeksan sekuntia ennen Japanin Ryota Yamamotoa. Riiber tuli maaliin 27,1 sekuntia ennen toiseksi tullutta Saksan Vinzez Geigeria. Kisassa jätettiin loppukirissä kolmanneksi Itävallan Johannes Lamparter.

Suomen Ilkka Herola teki uskomattoman upean hiihtosuorituksen. Heikon mäkiosuuden jälkeen Herola pääsi ladulle 23:na. Suksi kuitenkin kulki ja Herola oli kisan hiihtoaikojen ykkönen. Hän nousi 23. sijalta sensaatiomaisesti yhdeksänneksi. Herola jäi Riiberin voittoajasta 1.09,9.

Otto Niittykoski oli 37:s +4.47,5, Rasmus Ahtava 39:s +5.37 ja Jesse Pääkkönen 45:s +8.05,3.