TILANNEHUONE

Herolan mitaliunelma mureni kuudenteen sijaan

09.02.2022 13:27

Herolan mitaliunelma mureni kuudenteen sijaan

Ilkka Herola ei onnistunut nousemaan mukaan mitalitaisteluun yhdistetyn hiihto-osuudella. Suomalainen lähti mäkiosuuden jälkeen ladulle kahdeksantena, mutta oli maalissa vasta kuudes.

Olympiakultaa vei Saksan Vinzenz Geiger 0,8 sekunnin erolla ennen Norjan Jörgen Gråbakia. Herola jäi olympiakullasta 25,4 sekuntia.

Geiger ja Gråbak lähtivät molemmat hiihto-osuudelle Herolan jälkeen. Geoger lähti ladulle yhdentenätoista ja Gråbak yhdeksäntenä. Kaksikko hiihti nopeasti Herolan vetämän kakkosryhmän kiinni. Ero neljän hiihtäjän ykkösryhmään oli jo enimmillään yli 36 sekuntia, mutta kakkosryhmä aloitti hurja takaa-ajon ja tavoitti kärjessä hiihtäneen Saksan Johannes Rydzekin stadionalueelle. Rydzek hyytyi maalialueella täysin ja oli lopulta viides. Pronssin vei Itävallan Lukas Greiderer.

Eero Hirvonen oli lopputuloksissa 17:s, Perttu Reponen 22:s ja Arttu Mäkiaho 23:s.

Herola oli maalissa ymmällään vaisusta suorituksestaan.

”Paska päivä, tyhjä jäi käteen. En osaa sanoa, miksi tänään ei kulkenut. Ehkä yksi syy oli suksessa. Kalusto ei tuntunut ainakaan ylivoimaiselta, mutta vaikea sanoa, sillä tässä on miljoona muuttuja. Sinällään minulla oli hyvä fiilis, mutta se ei vaan riittänyt. Johonkin se työ valui”, Herola sanoi.