TILANNEHUONE

Herta ei halua olla F1-poikkeus

20.09.2022 15:17

Herta ei halua olla F1-poikkeus

Colton Herta ajoi Toronton IndyCar-kisassa toiseksi ja lähti siihen paalulta.©AOP

Formula 1

F1-sarjan kuskien superlisenssi ja sen myöntämisen perusteet puhuttavat kuumasti F1-piireissä kisojen väliviikoilla. Amerikkalaisen Colton Hertan, 22, neljän vuoden kokemus IndyCarista ei FIA:n mukaan riitä antamaan hänelle oikeutta F1-kuskin superlisenssiin. Herta on tällä hetkellä jäämässä ilman kuljettajan paikkaa, koska häneltä puuttuu kahdeksan pistettä vaadittavasta 40:stä superlisenssipisteestä. Monien mielestä Hertan ajokokemus riittää. Herta itse sanoo, ettei halua olla mikään poikkeus säännöstä.

”Minusta tuntuu, että IndyCar on aliarvostettu superlisenssipisterakenteessa. Mutta heidän näkökulmastaan ja nykyisellä pisterakenteella, ymmärrän kyllä asian. En halua olla mikään poikkeus”, Herta sanoo Autosportin haastattelussa.

Herta on Indy-urallaan voittanut seitsemän osakilpailua. Amerikkalaiskuskin tarve sarjassa on selvästi lisääntynyt, kun osakilpailut ovat lisääntyneet Pohjois-Amerikassa. Yhdysvalloissa kisattiin tällä kaudella jo Floridassa ja ensi kuussa on edessä Austinin GP.

”Olisi ehkä ollut mahdollista ajaa vaikka Aasian formulasarjoja lisäpisteiden toivossa, mutta olen ollut ammattikuljettaja jo neljä kautta, eikä tunnu hyvältä mennä kisaamaan niihin sarjoihin.”

”Lopulta päätös on FIA:n. He kuuntelevat paljon tiimejä, mutta lopulta tekevät itse päätökset. Palapelissä on kuitenkin paljon liikkuvia paloja”, Herta lisää.