Hieno nousu – Florida voitti kolmannen koitoksen

09.06.2023 06:57

Panthers kuittasi todellisen työvoiton.©AOP

Florida Panthers kavensi Stanley Cupin finaalisarjan Vegas Golden Knightsia vastaan 1-2:een kolmosottelussa. Florida voitti kotihallissaan Sunrisessa pelatun ottelun jatkoajalla maalein 3–2 (1-1,0-1,1-0,1-0). Voitto on ensimmäinen Floridan Stanley Cup -finaalishistoriassa.

Loukkaantumisista kärsivä Florida sai ottelussa lisää tällejä. Tähtihyökääjä Matthew Tkachuk taklattiin ensimmäisessä erässä pystyyn ja hän joutui jättämään jään, mutta palasi toisessa erässä kokoonpanoon ja ratkaisi ottelun kolmannen erän lopulla. Myös Brandon Montour sai kovaa osumaa.

Montour teki kuitenkin ottelun ensimmäisen maalin neljän minuutin pelin jälkeen. Vegas tasoitti ottelun 1-1.een Mark Stonen ylivoimamaalilla erän 17 minuutilla. Toisen erän ainoan maalin teki Vegasin Jonathan Marchessault ja se tuli taas ylivoimalla.

Kolmannen erän uskomattoman tasoituksen viimeisteli Tkachuk ja ratkaisun iski jatkoajalla Carter Verhaeghe kuin ihmeen kaupalla Vegasin hallitessa peliä. Floridan Sergei Bobrovski teki 25 torjuntaa, Vegasin Adin Hillillä ne jäi tällä kertaa 20:een.

Aleksander Barkov huhki kentällä yli 25 minuutti ja 31 vaihtoa. Laukauksia tuli yksi. Anton Lundellille minuutteja kertyi lähes 19 ja laukauksia niin ikään yksi. Eetu Luostarinen ei pelannut.

Vegas johtaa sarjaa nyt 2–1 ja seuraava ottelu pelataan sunnuntain vastaisena yönä jälleen Floridassa.