TILANNEHUONE

Hieno ura päätökseen – halfpipen voitto Japaniin

11.02.2022 07:33

Hieno ura päätökseen – halfpipen voitto Japaniin

Shaun White jätti tunteelliset jäähyväiset laudalle, tai ainakin kisaamiselle perjantaina.@AOP

Peking 2022

Lumikourujen ehdoton kuningas, Shaun White, 35, lopetti mittavan uransa kaatumiseen ja neljänteen sijaan Pekingin olympialaisissa. Kolme olympiakultaa aiemmin urallaan voittanut amerikkalainen joutui nyt väistymään japanilaislahjakkuus Ayumu Hiranon, 23, edestä. Koreassa White voitti olympiakultaa hienolla viimeisellä vedollaan ja Hirano jäi silloin hopealle. Nyt osat vaihtuivat. Hiranon supervaikea triplakorkki tuli alas hienosti ja koko muu upea runi, toi 96.00 pistettä, sekä ykköspaikan.

Laskiessaan kourun puolivälistä kaatumisensa jälkeen alas White otti kypärän päästään, vilkutti yleisölle ja näytti siltä, että nyt on kaikki mahdollinen tälle lajille annettu. Kyyneleet valuivat lumilautaa haliessa.

Kovatasoisessa kilpailussa toiseksi tuli Australian Scotty James, joka oli Koreassa pronssilla. Nyt hän keräsi 92.50 pistettä ja kirkasti mitalinsa hopeiseksi. Pronssille laski Sveitsin Jan Scherrer 87.25 pisteellään. Hänkin on kaksinkertainen olympiakävijä, mutta nyt kaappiin tuli ensimmäinen olympiamitali.