HIFK pulassa Pelicansin kanssa – KalPa voittoon

23.03.2024 19:57

Liiga

Jääkiekon Liigan puolivälierissä lauantaina kaksi ottelua venyi jatkoille. HIFK:lla oli täysi työpäivä Pelicansin käsittelyssä. Ottelu ratkesi lahtelaisille jatkoerässä maalein 3–2. KalPa-Ilves-matsissa maalit jäivät hyvin vähiin, mutta lopulta nuori paikallistaituri Oliver Kapanen ratkaisi jatkoilla ottelun KalPalle numeroin 1–0.

HIFK:n tarvitsi jo onnistumista, sillä Pelicans voitti perjantaina Helsingissä 4–1. Kotijoukkue lähti otteluun reippaalla jalalla. Se teki ensimmäisen maalinsa avauserän puolivälissä ja siitä vastasi Patrik Carlsson. HIFK vastasi muutaman minuutin päästä Julius Nättisen osumalla. Pelicans veti 2–1-johtoon toisen erän lopulla. Maalin tälläsi Nathan Schnarr. HIFK haastoi osuman maalivahdin häirintänä, mutta haasto ei mennyt läpi. Lopulta HIFK tuli tasoihin saatuaan neljä minuuttia ylivoimaa. YV:n viimeisellä hetkellä Juha Jääskä iski tärkeän 2–2-tasoituksen ja se tuli kolmannen erän puolivälissä. Jatkoerässä muutenkin kovaa jälkeä kaudella tehnyt Pelicansin Lars Bryggman teki 3–2-ratkaisumaalin. Pelicans johtaa nyt sarjaa 3–0 ja HIFK on selkä seinää vasten.

KalPa ja Ilves kohtasivat vasta toista kertaa ja torstain avauksessa KalPa kävi jatkoerän ryöstöretkellä Tampereella. Kuopiossa maalihanat pysyivät kiinni molemmilla joukkueilla varsinaisella peliajalla ja ottelu venyi taas jatkoerään asti. Voittomaalin teki lopulta jälleen KalPan Oliver Kapanen erän puolivälin tuntumassa. KalPa johtaa sarjaa nyt 2–0.