HIFK sai kyytiä, Kärpät ja Tappara voittoihin

20.03.2024 20:50

Liiga

Pelicans aloitti jääkiekon Liigan puolivälierät isännöimällä HIFK:ta. Alun takkuilun jälkeen Pelicans voitti ottelun 4–2. Jo ensimmäisessä erässä Pelicansilla oli mahdollisuutensa, kun HIFK jäähyili ja välillä jopa kolmen miehen voimin. Maalia ei ylivoimalla kuitenkaan tullut. Erän viimeisellä minuutilla HIFK:n Juha Jääskä löysi paikan ja vei sen sijaan stadilaiset 1–0-johtoon. Toisessa erässä Pelicans otti ohjat. Erän puolivälissä Patrik Carlsson tasoitti ottelun 1–1:een ja erän lopulla Antti Tyrväinen iski 2–1-maalin. Tyrväinen nousi illan Pelicans-tähdeksi kolmannen erän lopun toisella maalillaan. Pelicansin 4–2-maalin viimeisteli Filip Kral. HIFK:n Leo Komarovin käämi paloi kolmannessa erässä ja hän lensi suihkuun väkivaltaisuudesta rusikoituaan Pelicans-puolustaja Michal Jordánia. Lisää painia tuli aivan ottelun lopussa, jossa Pelicansin Ben Blood ja Nathan Schnarr, sekä HIFK:n Iiro Pakarinen joutuivat yhdeksäksi sekunniksi jäähyaitioon.

Oulussa vastakkain olivat Kärpät ja Jukurit. Kärpät teki ottelun kaikki maalit, mutta ottelu päättyi lukemiin 4–1. Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä tuli vain yksi maali ja siitä vastasi Kärppien Teemu Turunen avauserän alkupuolella. Jukurit onnistui tasoituksessa vasta kolmannen erän alussa. 1–1-maali merkittiin Jarkko Immoselle, mutta kiekon ohjasi heti aloituksen jälkeen kuitenkin omaan maaliin Kärppien Ville Koivunen. Kärppien 2–1-johtomaali tuli erän puolivälissä ja siitä vastasi Julius Junttila. Kärppien kolmannen erän 3–1-osumasta vastasi  Joonas Kemppainen ja ottelun lopulla Kärppien aiempi epäonnen soturi Koivunen laittoi kiekon vielä tyhjiin.

TPS taisteli Tapparaa vastaan Tampereella ja vakuutti pudotuspelimeiningillään. Tappara korjasi kuitenkin potin voittamalla ottelun 4–1. Ottelun avausmaalista vastasi Carter Camper 16 minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä Petteri Puhakka vei isännät jo 2–0-johtoon. Erän lopulla Tapparalla oli kuitenkin liian monta pelaajaa jäällä ja TPS:n Aarne Talvitie onnistui ylivoimakavennuksessa. Kolmannessa erässä Tapparalle onnistuivat ensin Otto Rauhala laittamalla kiekon tyhjiin ja sitten Petteri Puhakka teki saman seitsemän sekunnin päästä.