TILANNEHUONE

HIFK sopimuksiin huikeiden pelaajakonkarien kanssa

05.06.2023 14:23

HIFK sopimuksiin huikeiden pelaajakonkarien kanssa

Jori Lehterä siirtyy HIFK:hon.©AOP

Liiga

Jääkiekon Liigan HIFK vahvisti maanantaina lehdistötilaisuudessan tehneensä sopimuksen hyökkääjä Jori Lehterän, 35, kanssa. Lehterän sopimus on kaksivuotinen.

Lehterä juhli keväällä Tapparan kanssa Suomen mestaruutta ja aiemmin myös CHL:n voittoa. Lehterä viimeisteli Tapparassa 57 runkosarjan ottelussa tehot 11+46 ja pudotuspelien 14 ottelussa tehot 5+12.

”Nälkä vain kasvoi, kun voitettiin nuo molemmat viime vuonna. Pitkästä aikaa tulen nyt himaan. Meillä on hyvän näköinen joukkue paperilla. Arki kuntoon ja ja menestystä voi tulla. Mestaruus on tietysti tavoite”, Lehterä sanoi HIFK:n lehdistötilaisuudessa.

HIFK on tehnyt sopimuksen myös konkaripuolustaja Sami Lepistön, 38, kanssa. Pelaaja siirtyy Helsinkiin Sveitsin liigan Langnau Tigersistä 1+1-vuotisella sopimuksella. Lepistö teki viime kaudella Sveitsissä 52 ottelussa tehopisteet 5+15. Ennen Sveitsin pestiä Lepistö pelasi Ruotsissa Luulajassa ja myös KHL:ää Jokereissa.

”Hetki on vierähtänyt siitä, kun pelasin viimeksi Liigaa. 21:s pelikausi kuulostaa paljolta, mutta intoa ja virtaa riittää. Kerran olen tavannut joukkueen jätkät, mutta hyvä kemia tuntuu olevan. Sveitsissä pelasimme häntäkastissa. Saimme kaudelle silti positiivisen lopun. Se oli kuitenkin kiva kokemus ja hyvä sarja”, Lepistö kommentoi.

Lisäksi HIFK on tehnyt sopimukset myös puolustaja Aron Kiviharjun, 17, maalivahti Tomi Karhusen, 33, hyökkääjä Joni Ikosen, 23 ja  puolustaja Tony Sundin, 27, kanssa.