HIFK voitti Pelicansin – Vesalainen ratkaisi

26.03.2024 23:05

Liiga

Kaksi illan kolmesta jääkiekon Liigan puolivälieräottelusta oli katkolla tiistaina. Jukurit hoiti sarjalleen jatkoa selkeällä 5-2 voitolla Kärpistä. HIFK – Pelicans -ottelusta saatiin voittaja selville vasta kolmannessa jatkoerässä. HIFK voitti Pelicansin tiistaina ensimmäisen kerran sarjassa ja voitto tuli lukemin 2–1 (0–0,1–1,0–0,0–0,0–0,1–0). Ratkaisijaksi nousi Kristian Vesalainen.

Kohtaaminen Nordiksella oli vähämaalinen. Heti ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. IFK:n Julius Nättisen vetoa tutkittiin tosin pitkään videolta, mutta lopulta tuomittiin, ettei kiekko ollut kokonaan maalissa. Toisen erän kolmannella minuutilla Pelicans nykäisi johtoon Kasper Puution uran ensimmäisellä pudotuspeliosumalla. Erän puolivälin tuntumassa HIFK:n Juha Jääskä onnistui pompun kautta ja tasoitti 1–1:een. Jääskä pääsi kolmannessa erässä vielä hienosti läpiajoon, mutta kilautti kiekon mahtavasti tolppaan.  Ottelun ratkaisun iski Kristian Vesalainen, kun ottelua oli pelattu reilut 104 minuuttia. Maalinteossa auttoi, että Pelicansin Niklas Kokon edessä oli hyvä maski. Kokko teki ottelussa 30 torjuntaa. HIFK:n Niko Hovinen torjui kiekon 40 kertaa.

”Duunia molempiin suuntiin. Ei ylimääräisiä paikkoja ollut. Iso merkitys koko sarjalle ja seuraavaan peliin, mutta parastaan pitää laittaa. Maalit maistuu aina”, Vesalainen totesi MTV Urheilun haastattelussa.

Ottelusarja on nyt Pelicansille 3–1.

Pelicansin Juhamatti Aaltonen pelasi 100. pudotuspeliottelunsa. Ottelun tiimellyksessä HIFK-kannattajien kyltit vaativat päävalmentaja Ville Peltosen potkuja.

TPS ja Tappara pelasivat myös hyvin tasaisen ottelun, jonka TPS voitti lopulta jatkoilla maalein 2–1 (0–1,1–0,0-0,1–0).  Ottelun ensimmäisen maalin teki Tapparan stara Anton Levtchi ylivoimalla. Se hiljensi turkulaisfanit reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Tappara pysyi maalin turvin johdossa aina toisen erän loppupuolelle asti, sitten Markus Nurmi tasoitti ottelun 1–1:een kevään kolmannella maalillaan. Kolmas erä oli maaliton ja ottelu ratkesi Casimir Jurgensin osumaan jatkoerän puolivälin paikkeilla. Tapparalta puuttui kokoonpanosta viime hetken muutoksella hyökkääjä Veli-Matti Savinainen, joten 13. hyökkääjä Kristian Tanus nousi kokoonpanoon. Ottelusarja on nyt tasan 2–2.