TILANNEHUONE

Hiihtoliitto tasapainottaa talouttaan

06.06.2023 17:03

Hiihtoliitto tasapainottaa talouttaan

©AOP

Maastohiihto

Hiihtoliitto ry ja sen kaupallinen markkinointiyhtiö Nordic Ski Finland Oy tiedottavat aloittavansa muutosneuvottelut sekä toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi.

Tavoitteena on tasapainottaa taloutta 350 000 euroa tilikauden loppuun 31.10. mennessä. Toimenpiteet eivät liiton arvion mukaan vaaranna urheilun ydintoimintoja. Urheilutoiminnoissa tullaan etenemään sopeutustoimet huomioiden.

Muutosneuvotteluiden ja säästötoimenpiteiden tavoitteiden taustalla ovat taloudelliset vaikuttimet. Neuvotteluiden piirissä on yhteensä 29 Hiihtoliiton työntekijää sekä neljä Nordic Ski Finland Oy:n työntekijää.

”Tilanne on valitettava. Tällä hetkellä toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta pystymme turvaamaan toimintaamme, sekä huolehtimaan lajiemme elinvoimaisuudesta myös jatkossa. Reagoimme yleiseen hintatason nousuun jo kauden aikana, mutta sen vaikutukset kulujen kasvuun ovat olleet ennakoitua suurempia. Nordic Ski Finlandin taloudelliseen tilanteeseen on vaikuttanut erityisesti Helsinki Ski Weeks, joka on ollut taloudellisesti pettymys”, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sanoo tiedotteessa.