Hintz iski kolmesti, Heiskanen ja Lindell tehokkaina

03.03.2023 06:58

Roope Hintz oli pysäyttämätön torstaina.©AOP

Dallas Stars voitti Chicago Blackhawksin toista kertaa tällä kaudella, nyt vieraissa maalein 5-2 (2-1,0-1,3-0).

Ottelun tähti oli Roope Hintz, joka viimeisteli kypärätempun. Temppu on hyökkääjän uran kolmas. Samalla Hintz venytti pisteputkeaan neljään peliin. Niissä hän on viimeistellyt kuusi maalia.

Kaksi ensimmäistä osumaa Hintz teki ensimmäisessä erässä ja niissä molemmissa auttoi Miro Heiskanen. Hintz osui ensin erän puolivälissä. 1-0-johtomaali tuli ylivoimalla Joe Pavelskin ja Heiskasen syötöistä. Toinen maali tuli erän lopulla jälleen ylivoimalla. Siinä auttoivat Heiskanen ja Jason Robertson. Kolmannen kerran Hintz iski kiekon tyhjään maaliin ottelun lopulla Robertsonin syötöstä.

Hintzin koko maalikimara tästä.

Ottelussa onnistui myös Jamie Benn kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla 3-2-maalissa ja Esa Lindell, joka teki Dallasin 4-2-osuman näyttävästi tyhjään maaliin kolmannessa erässä. Lindellille maali oli kauden seitsemäs. Matt Murray vartioi Dallasin maalia ensi kertaa ja teki NHL-debyytissään 19 torjuntaa.

Chicagon maalit tekivät Cole Guttman ja Seth Jones. Matsi oli Chicagon ensimmäinen kotiottelu ilman johtotähti Patrick Kanea, joka siirtyi viikolla NY Rangersiin. Joukkue oli myös ilman Max Domia, joka siirtyi ottelun aikana Dallasin vahvuuteen. Samalla Dallasiin siirtyi myös Dylan Wells. Toiseen suuntaan matkasi maalivahti Anton Khubodin ja pari 2025 varausvuoroa.