Hintz ja Heiskanen siivittivät Dallasin taas voittoon

11.04.2023 07:50

Joe Pavelskin juhlamaali sai dallaslaiset juhlimaan koko jengin voimin.©AOP

Dallas Stars pommitti Ville Husson Detroit Red Wingsin maalilta ensimmäisen erän puoliväliin mennessä. Dallas voitti maanantain ottelunsa Red Wingsiä vastaan lopulta maalein 6–1(3-0,3-1,0-0). Dallasin suomalaiset mättivät ottelussa yhteensä seitsemän tehopinnaa.

Roope Hintz teki tehoista neljä. Hän ohitti Husson ensimmäisenä alle viiden minuutin pelin jälkeen ja auttoi sitten muutaman minuutin päästä Esa Lindelliä samaan. Lindell osui samalla ensimmäistä kertaa viimeiseen 18 peliin. Niitti Husson pelipäivälle tuli, kun Ty Dellandrea iski tauluun jo 3-0-johdon Starsille.

Toisessa erässä Hintz ja Miro Heiskanen auttoivat yhdessä ensin Jason Robertsonia 4–0-ylivoimaosumassa ja sitten kaksikko siivitti Joe Pavelskin uransa 1000:nnen tehopisteen viimeistelyssä varsinasella pomppumaalilla. Seuraikonin legendaarisen maaalin syöttöpinna oli Heiskaselle kauden 60:s.

Dallasille onnistui myös Jamie Benn 6–0-iskullaan myös toisessa erässä. Detroitin ainoan kavennuksen teki saman erän lopulla David Perron. Kolmas erä oli maaliton. Voitto oli Dallasille neljäs peräkkäinen. Dallasilla on runkosarjassa vastassa enää St. Louis Blues kahdesti.