Hintz ja Kiviranta syöttelivät Dallasin voittoon

03.03.2022 08:18

Joel Kivirannan tehot ovat 1+4 tällä kaudella.@AOP

NHL-kierroksella ihailtiin tehokkaita dallasinsuomalaisia ja hämmästeltiin Predatorsin häviötä Krakenille.

TOINEN ERÄ. Roope Hintz ja Joel Kiviranta keräsivät syöttöpisteet, kun Dallas voitti kotihallissaan Los Angeles Kingsin 4-3. Voitto oli tärkeä, sillä Dallas nousi sillä pudotuspeliviivan yläpuolelle. LA otti vahvan alun ja johti toisen erän puolivälin tuntumassa jo 3-1. Sitten Hintz syötti Jason Robertsonin 3-2-kavennuksen ja viiden minuutin päästä Kiviranta auttoi Ryan Suteria 3-3-tasoituksessa. Aleksander Radulov iski voitto-osuman toisen erän lopussa ylivoimalla. Ottelun kolmas erä oli maaliton. Ilta oli merkittävä Raduloville. Kyseessä oli uran 500:s matsi NHL:ssä. Hintz on tehnyt viidessä viimeisessä ottelussa neljä tehopistettä. Kingsin apuvalmentaja Trent Yawney oli puikoissa jo neljättä ottelua peräkkäin. Päävalmentaja Todd McLellan sairastaa koronaa.

ALIVOIMA. Eeli Tolvanen keräsi syöttöpisteen Nashville Predatrosin hävitessä taas Seattle Krakenille länsirannikolla maalein 3-4. Predators otti aluksi vahvan kahden maalin etumatkan, mutta toisen erän puolivälin tuntumassa Kraken viimeisteli kolme osumaa kolmen minuutin sisään. Predators nousi 3-3 tasoihin erän lopussa Tolvasen syöttämällä Matt Duchenen maalilla, mutta kolmannessa erässä Krakenin Colin Blackwell ohitti Juuse Saroksen Predators-maalilla alivoimaosumalla. Se jäi ottelun voittomaaliksi. Saros torjui maalillaan 27 kertaa. Ottelu oli Saroksen 200:s NHL:ssä. Kraken on voittanut Predatorsin nyt kaksi kertaa. Joukueet ovat kohdanneet kolmasti. Predators on viimeisestä kymmenestä ottelustaan voittanut suoraan vain kolme.

PUTKI POIKKI. NY Ranger voitti St. Louis Bluesin Madisonilla maalein 5-3. Ville Hussolla oli kiireinen ilta, neljä päästettyä maalia ja 24 torjuntaa. Kolmannessa erässä Rangers teki kolme osumaa, joista viimeisen Artemi Panarin veti tyhjään maaliin. Chris Kreider teki kauden 35:nnen maalinsa ja pitää NHL:ssä johtoasemaa ylivoimamaaleissa 18 osumallaan. Tappio katkaisi St.Louisin neljän ottelun voittoputken. Hussolla on viidestä viimeisestä torjuttuna kolme voittoa ja kaksi tappiota.