Hintz jälleen Starsin tähti – Hussolle nollapeli

22.01.2022 09:14

Roope Hintz onnistui tärkeissä paikoissa. Tehot Detroitia vastaan 1+1.

Roope Hintz valittiin Dallasin ykköstähdeksi, kun Stars voitti Detroitin Michiganissa jatkoajalle edenneessä matsissa maalein 5-4. Hintzin ottelun ratkaiseva osuma tuli jatkoajan lopulla ylivoimalla. Osumista auttoi yksi Joe Pavelskin illan kolmesta syötöstä. Hintz ja Pavelski syöttivät myös yhdessä Jason Robertsonin 4-4-tasoituksen kolmannen erän lopussa.

”Sain osumaani hienon syötön. Yritin vain saada mailani siihen”, Hintz kertoi lehdistötilaisuudessa.

Voitto on Dallasille toinen peräkkäinen ja Dallas on nyt voittanut Detroitin tällä kaudella kahdesti. Starsin suomalaispelaajat onnistuivat ottelussa laajalla rintamalla. Joel Kiviranta onnistui kauden avausmaalissaan toisen erän alussa. Sen syöttivät Esa Lindell ja Miro Heiskanen. Lindell osui myös itse. Hän tasoitti pelin 3-3:een juuri ennen toisen erän loppua. Heiskasen saldo ottelussa oli kaksi syöttöpistettä.

Carolina oli tyly isäntä NY Rangersille. Pisteet jäivät Raleighiin osumin 6-3. 400:nnen NHL-ottelunsa pelannut Sebastian Aho ansaitsi ottelun kakkostähden osuttuaan kerran ja syötettyään yhden. Aho oli syöttämässä Seth Jarvisin 2-0-osumaa ensimmäisen erän lopussa yhdessä Teuvo Teräväisen kanssa. Carolinan tähti oli entinen Ranger-puolustaja Tony DeAngelo, joka teki tehot 1+2. DeAngelo on viimeistellyt kahdessa viimeisessä ottelussa kuusi tehopistettä.

Ville Husso pelasi nollapelin, kun St. Louis Blues kohtasi Seattle Krakenin vieraissa. Ottelu päättyi 5-0. Husso pysäytti kaikki 27 päin tullutta kiekkoa. Veskari oli kiistatta ottelun ykköstähti. Husso on voittanut viisi viimeistä torjumaansa ottelua. Krakenille täysnollaus oli kauden toinen.

Floridan Aleksander Barkov ja Anton Lundell onnistuivat rankkareissa, jolla ratkaistiin lopputulos Vancouver Canucksia vastaan. Barkovin yhden käden ohjaus ja siitä maali ratkaisivat voiton Floridalle. Tappio oli raskas Vancouverille, joka pelasi ensimmäistä kertaa kotona sitten joulukuun puolivälin. Vancouverin suora voittoputkikin jäi kahteen.