Hintz onnistui maalinteossa, Kapaselle syöttöpiste

28.02.2022 08:10

Roope Hintzin helmikuun teholuvut ovat 3+4.@AOP

Sunnuntaina NHL:ssä Roope Hintz täräytti osuman, Kasperi Kapanen keräsi ensimmäisen tehopisteensä koko kuussa ja Teuvo Teräväinen keräsi tehot 1+1.

VENYMISTÄ. Dallas Stars venytti Buffalo Sabersin tappioputken kuuteen otteluun voittamalla kotihallissaan sunnuntaina 4-2. Ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa Miro Heiskanen auttoi syötöllään Michael Rafflia 1-0-osumassa. Toisen erän alussa Roope Hintz taituroi Joe Pavelskin kulmasyötöstä kauniin 2-0-osuman suoraan maalivahtinestori Craig Andersonin nenän edestä. Raffl onnistui vielä uudelleen toisen erän loppupuolella. Dennis Gurianov varmisti loppulukemat 4-2 Dallasille ylivoimaosumalla kolmannen erän alkupuolella. Buffalon kahdesta osumasta vastasivat Tage Thompson ja Cody Eakin. Raffl teki nyt ensimmäiset maalinsa 16 otteluun. Hänellä on tilillään vain kolme yli yhden maalin ottelua NHL-urallaan. Rafflin lisäksi illan tähti oli Jake Oettinger 38 torjunnallaan. Startti oli luottovahdin kuudes peräkkäinen.

LAUKAUKSIA. Patrik Laine pidettiin jälleen poissa maalinteosta, kun Pittsburgh Penguins kävi vierailulla Columbuksessa ja vei ottelun 3-2. Matsin ratkaisi Sidney Crosby pari minuuttia ennen peliajan päättymistä. Pittsburghin Kasperi Kapanen kerrytti ottelussa pitkästä aikaa pistetiliään syöttämällä puolustaja Chad Ruhwedelin 1-1-tasoitusosuman aivan ensimmäisen erän lopulla. Tehopiste oli suomalaisen ensimmäinen ja viimeinen koko helmikuussa. Penguinsin maalilla torjui Tristan Jarryn sijaan Casey DeSmith. Hän teki ottelussa Penguinsille 32 torjuntaa. Columbuksen maaleista vastasivat Oliver Bjorkstrand ja Jack Roslovic. Pittsburgh laukoi kohti maalia 40 kertaa. Elvis Merzlikins pysäytti niistä 37 laukausta.

TÄHDISTÖSSÄ. Teuvo Teräväinen teki yhden ja syötti yhden, kun Carolina Hurricanes voitti hampaattoman Edmonton Oilersin Raleighissa maalein 2-1. Teräväinen auttoi Sebastian Ahoa Carolinan toisessa maalissa. Myös Andrei Svechnikov oli syöttämässä molempia osumia. Edmontonin ainokaisen teki Derek Ryan toisen erän alussa. Kolmas erä oli maaliton. Pelin ykköstähti Frederik Andersson teki ottelussa 29 torjuntaa. Myös Teräväinen valittiin tähdistöön. Hänen pisteputkensa on nyt kahdeksan ottelun pituinen ja pistesaldo näyttää 15+28.

TEHOJA. Vancouver Canucks haki Madison Square Gardenilta voiton NY Rangersista osumin 5-2. Ottelun 3-0-voitto-osuman toisessa erässä teki Juho Lammikko. Laiturin tehot ovat nyt 6+6. Viimeisessä kolmessa ottelussa Lammikko on tehnyt 1+2 pistettä. New Yorkissa Canucks-vahti Thatcher Demko ihastutti torjunnoillaan varsinkin ensimmäisessä erässä, kun tähdet Mika Zibanejad ja Chris Kreider pommittivat. Demkon tärkeät varhaiset torjunnat nostivat Vancouverin kuskin penkille. Rangers teki kaksi osumaansa kolmannessa erässä, kun Alexis Lafreniere ja Ryan Strome osuivat peräkkäin. Rangers on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Vancuverilla on päällä kolmen voittoputki.